Makkelijke pastasalade met paprika en cherrytomaten

Makkelijke pastasalade met paprika en cherrytomaten

Alweer een zomerse én makkelijke pastasalade met een klein beetje een Spaanse vibe. Deze pastasalade is vegetarisch, maar smaakt ook heel erg goed met krokant uitgebakken stukjes chorizo erdoor. Dan maak je het eigenlijk nog een beetje Spaanser! Maar ook zonder de chorizo is dit een fijne en vooral easy te maken pastasalade.

Ik gebruik mini penne als pastasoort voor dit recept, maar je kunt hier zeker ook mee variëren. Probeer bijvoorbeeld eens farfalle – die gezellige strikjespasta – of orechiette.

Perfect voor de picknick

Groot pluspunt is dat je de salade handig mee kunt nemen. Ga je picknicken, dan kun je dit zonder al teveel gedoe verpakken en meenemen in je picknickmand. De groente die erin zit is vrij stevig en blijft lang goed. Dus zelfs als de temperaturen wat hoger zijn, dan zit je met deze makkelijke pastasalade met lekker veel groente goed. Doe ingrediënten als de basilicum en de Parmezaanse kaas er dan wel op het laatst overheen!

Probeer ook eens deze pastasalade met garnalen. Die is wat minder makkelijk om mee te nemen, maar juist heel erg geschikt voor een zomerse dag thuis.

pastasalade

pastasalade
Totale tijd15 minuten

Makkelijke pastasalade met paprika en cherrytomaten

Een lekker frisse zomerse pastasalade met veel paprika en tomaatjes
4.06 van 34 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 300 g mini penne
  • 100 ml tomatensap
  • 4 el olijfolie
  • 1 el rodewijn- of sherryazijn
  • 2 tenen knoflook geperst
  • ½ tl zoet gerookte paprikapoeder
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 gele paprika in blokjes
  • ½ bosje lente-uien in schuine ringen
  • 200 g kerstomaten kleine gehalveerd, grote in kwarten
  • handvol zwarte olijven ontpit
  • zeezoutvlokken en zwarte peper
  • Parmezaanse kaas
  • verse basilicum

Bereidingswijze: 

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
  • Doe intussen het tomatensap, de olijfolie, de azijn, de knoflook en het gerooktepaprikapoeder in een leeg, schoon jampotje. Schroef het deksel erop en schud tot een dressing.
  • Giet de pasta af en doe in een saladekom. Schep de rode en gele paprika, lente-ui, kerstomaat, olijven en dressing erdoor. Proef, breng de pastasalade op smaak met zeezoutvlokken en zwarte peper en serveer of neem mee. Bestrooi deze makkelijke pastasalade met de Parmezaanse kaas.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 327kcalKoolhydraten: 63gProteine: 11gVet: 3gVerzadigde vetten: 1gNatrium: 221mgKalium: 489mgVezels: 4gSuiker: 6gVitamine A: 1365IUVitamine C: 106mgCalcium: 33mgIJzer: 2mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.