Makkelijk weekmenu voor week 52

Categories: Receptbundels

Deze week staat er weer een verrassend menu op jou te wachten vol feestelijke recepten. Zo is het deze week kerst en Oudjaar! Dus ik zat een hoop feestelijke recepten op tafel, maar natuurlijk ook even wat gezonds tussendoor zoals een lekkere salade en een maaltijdsoep. En dan door… naar de oliebollen. 

Maandag: De lekkerste stoofperen

Stoofperen uit de slowcooker miljuschka

Stoofperen zijn wat mij betreft onmisbaar op de kersttafel. Nu nog uitvogelen wie bij jou thuis de aller lekkerste stoofperen maakt. Wat mij betreft, win ik met het lekkerste stoofperen recept én dat met behulp van de multicooker. 

Dinsdag – Bietenpannenkoeken met zalm en bieslook

Bietenpannenkoekjes met zalm miljuschka

Met deze bieten pannenkoekjes met zalm en bieslook zet je jouw kerstbrunch op zijn kop. Het is een verrassend hapje waarvan ik vrijwel zeker weet dat iedereen er vrolijk van wordt. Dit kunstwerkje bestaat uit een pannenkoekje van biet, spicy room, gerookte zalm en kaviaar. 

Woensdag: leftover turkey sandwich  

Leftover turkey sandwich

Kalkoen is zo’n typisch gerecht voor tijdens de kerstdagen. Restjes kalkoen over? Gooi het absoluut niet weg, maar maak er een overheerlijke leftover turkey sandwich van. Easy, maar o zo lekker. 

Donderdag: Salade met warmgerookte zalm

Salade Nicoise

Nog restjes zalm over van tweede kerstdag? Verwerk het in deze Salade niçoise met warmgerookte zalm uit het mooie Frankrijk. Er zit onder andere, sperziebonen, sla, olijven, warmgerookte, vinaigrette in. Heel fijn voor als je tussen kerst en oud en nieuw niet al te lang in de keuken wil staan. 

Vrijdag: Heerlijke maaltijdsoep

Italiaanse maaltijdsoep met balletjes

Een warme kom soep tijdens de koude winterdagen is alles wat ik nodig heb. In deze Italiaanse maaltijdsoep vind je onder andere letterpasta, groenten en gehaktballetjes. Een lekker vullend soepje, al zeg ik het zelf. 

Zaterdag: vega bibimbap

Vega bibimbap

Bibimbap, een gerecht uit de Koreaanse keuken en I love it. Deze keer een vega variant met mega veel groenten en een zachtgekookt eitje voor extra proteïne. Het recept voor deze vega bibimbap vind je hier.

Zondag: Oliebollen

Basisrecept voor oliebollen

Met mijn basisrecept voor oliebollen ga je knallend het jaar uit. Wil je het extra bijzonder maken? Probeer dan eens deze tompouce oliebollen. 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.