Makkelijk weekmenu voor week 47

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik kom de laatste tijd weer om in het werk. En dan heb ik het nog niet eens over al die niet werk-relateerde dingen die óók nog geregeld moeten worden. Over de vraag: ‘wat staat er deze week op het menu?’ hoeven jullie je in ieder geval geen zorgen te maken te maken, want er staat weer een heerlijk weekmenu klaar vol met lekkere gerechten. You’re welcome.

Maandag – Pesto tortellini ovenschotel

pesto tortellini ovenschotel

Deze tortellini ovenschotel maak ik met pesto als smaakmaker en lekker veel extra kaas. Drie soorten maar liefst, waardoor het extra romig wordt. Eigenlijk een soort mac & cheese, maar dan met tortellini. En ja, het zijn vier soorten kaas – als je die van de vulling ook nog meerekent! Een eenvoudig en snel recept.  

Hier vind je het recept voor deze pesto tortellini ovenschotel.

Dinsdag – Salade van parelcouscous en groene groenten

Salade van parelcouscous en groene groente

Een couscoussalade, maar dan een beetje anders. Deze salade van parelcouscous zit vol groene groente, krijgt veel smaak van de munt en pistache én staat lekker snel op tafel.

Hier vind je het recept voor deze salade van parelcouscous en groene groenten.

Woensdag – Romige Noorse vissoep

Fiskesuppe

Fiskesuppe is een stevige, gebonden soep die een beetje doet denken aan chowder: een Noord-Amerikaanse vissoep. In fiskesuppe zit behalve vis ook bouillon, aardappel en vaak dille. De vis kan witvis zijn, maar ik kies hier voor een combinatie van zalm en garnalen.  Garneer met een beetje dille voor het ultieme Scandinavische gevoel.

Hier vind je het recept voor deze romige Noorse vissoep.

Donderdag – Ovenfrittata met courgette en edamame

Ovenfrittata met courgette en edamame

Frittata vind ik het ultieme gerecht voor leftovers, maar ook als geplande maaltijd is ‘ie te gek. Deze ovenfrittata met courgette en edamame zit vol groente, is voedzaam en ook nog eens hartstikke lekker.

Hier vind je het recept voor deze ovenfrittata met courgette en edamame.

Vrijdag – Gevulde pompoen met gemengde rijst

Gevulde pompoen

We sluiten de werkweek af met een lekker plantaardig hoofdgerecht. Deze gevulde pompoen is eenvoudig om te maken en kan je ook goed voorbereiden. Je hoeft hem dan ‘s avonds alleen nog maar even op te warmen in de oven.

Hier vind je het recept voor deze gevulde pompoen met gemengde rijst.

Zaterdag – Thaise pompoencurry uit de oven

Thaise pompoencurry uit de oven

Deze pompoencurry uit de oven is het perfecte herfstgerecht. Heerlijk en makkelijk om te maken! Dat is tenslotte ook wel eens fijn na een drukke zaterdag vol boodschappen en de kids van hot naar her rijden. Of niet?

Hier vind je het recept voor deze Thaise pompoencurry uit de oven.

Zondag – Spritsen met chocolade

KLASSIEKE SPRITSEN

De lekkerste koekjes ooit, als je het mij vraagt: spritsen met chocolade. Oorspronkelijk werden deze koeken ambachtelijk met de hand gemaakt, maar tegenwoordig gebeurt dit meestal machinaal. Gelukkig zijn er nog bakkers die spritsen helemaal from scratch bakken en met dit recept kun jij dat dus ook. Het deeg is simpel: boter, bloem en suiker. Basisingrediënten dus, die je misschien zelfs al in huis hebt. Maken dus!

Hier vind je het recept voor deze spritsen met chocolade.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.