Makkelijk weekmenu voor week 45

Deze week staat er weer een verrassend menu op jou te wachten. Vis, vlees en vega, ik heb er allemaal aan gedacht. Zo kies ik deze week voor Oosterse zalm met gestoomde bimi en rijst, een vega traybake en een heerlijke kip champignonsoep.

Maandag – Traybake met prei en zoete aardappel en spekjes

rei en zoete aardappel traybake met kaas en spekjes

Maandag is altijd zo’n chaotische dag, vind ik. Geloof het of niet, maar ook ik sta dan liever wat minder lang in de keuken. Ik wil natuurlijk wel gewoon van mijn eten genieten. Daarom kies ik op maandagen vaak voor een gerecht dat weinig tijd in beslag neemt, maar toch heerlijk is. Deze traybake met prei, zoete aardappel is wat dat betreft Ideaal. 

Dinsdag – Volkoren wraps met honingmosterd-kip en spinazie

Wraps met kip 3

Als je echt in een hurry bent, dan zijn wraps altijd de oplossing. Vandaag vul ik mijn wraps met honingmosterd-kip en spinazie. Een frisse afwisseling voor alle herfstrecepten van de laatste tijd. Top als diner of als snelle to-go lunch. 

Woensdag – Oosterse zalm met gestoomde bimi en rijst

Oosterse zalm

Gek op zalm? Probeer dan eens deze Oosterse zalm met getoomde bimi en rijst. Dit gezond maaltje zet je binnen een kwartiertje op tafel. De zalm marineer ik in een mix van sojasaus, honing en rijstazijn. Ik serveer het dus met gestoomde bimi, maar je kunt ook prima broccoli gebruiken. Whatever u like.

Donderdag – vega traybake

Vega traybake uniekaas miljuschka

Traybakes zijn ideaal voor drukke doordeweekse avonden, want de oven doet bijna al het werk voor je. Deze traybake met pompoen, bloemkool en kikkererwten is perfect voor de vegetariërs of voor als je gewoon een keertje geen zin hebt in vlees.

Vrijdag – Kip champignonsoep

Kip champignonsoep miljuschka

Als je op zoek bent naar de perfecte herfst maaltijdsoep: here it is. Deze kip champignonsoep is rijkgevuld met risotto, verschillende soorten paddenstoelen, champignons en kip. Ik serveer het met zelfgemaakte, knapperige Parmezaanse kaas schotsen. 

Zaterdag –  Fish and chips uit de airfryer

Fish and chips uit de airfryer

Soms vergeet ik hoe handig een airfryer is. Je kunt er zoveel in maken. Deze fish and chips bijvoorbeeld, een echte Britse klassieker. De frietjes maak ik zelf, wat deze vette hap, net iets minder vet maakt. Wel net zo lekker natuurlijk. Om het net wat specialer te maken serveer ik dit gerecht met een frisse kappertjesdip. 

Zondag  – Donut oliebollen

Donut oliebollen Miljuschka

Zet de frituurpan maar op het keukenblad, want de oliebollentijd is officieel van start gegaan. Koop ze bij een oliebollenkraam in de buurt of bak ze net zoals ik gewoon zelf. Het recept van deze donut oliebollen is echt heel makkelijk. Het deeg hoeft bijvoorbeeld al niet te reizen. Zo klaar dus.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.