Makkelijk weekmenu voor week 45

Categories: Receptbundels

Een nieuwe week staat voor de deur, het is dus weer tijd voor een nieuw weekmenu. Dit keer heb ik verrassende gerechten uitgekozen die makkelijk én snel te maken zijn! Perfect voor na een lange werkdag, met toch iedere keer weer een nieuwe smaaksensatie. 

Maandag – Courgette plaattaart

Courgette plaattaart

Deze courgette plaattaart met roomkaas, Parmezaanse kaas en knoflook is vegetarisch, verrassend en vooral superlekker. Ideaal als borrelhap, lunch of licht diner. Serveer er een lekkere frisse groene salade bij en dan is je maandagavond helemaal compleet!

Hier vind je het recept voor de courgette plaattaart. 

Dinsdag – Pasta met broccoli en noten 

pasta met broccoli en noten

Vandaag de favoriete pasta van Arie Boomsma: een heel eenvoudige én heel smakelijke pasta met broccoli en geroosterde noten. Ik gebruikte hiervoor volkoren speltpasta, maar je kunt natuurlijk jouw favoriete type gebruiken.

Hier vind je het recept voor de pasta met broccoli en noten.

Woensdag – Bloemkoolsoep 

bloemkoolsoep

Niks past er zo goed bij winters weer als een fijn pannetje soep. Bloemkoolsoep in dit geval. Je kunt dit soepje redelijk makkelijk aanpassen aan je eigen smaak. Ik koos dit keer voor een vegan versie. Ik vind een bite lekker, dus voeg ik deze keer geroosterde bloemkool toe. Je kunt de groente in de pan roosteren met wat kurkuma en olie, maar je kunt het ook bereiden in de oven. 

Hier vind je het recept voor de bloemkoolsoep

Donderdag – Gegratineerde witlof met sinaasappel en spekjes 

gegratineerde witlof

Ik hou van ovenschotels. Of het nu in de zomer is of in de winter, het kan wat mij betreft eigenlijk altijd wel. Neem nu deze variant van gegratineerde witlof met sinaasappel. Een winterse groente met een vleugje zomer. Het is supermakkelijk en snel om te maken en verrassend door de citrus én de frisse dragon.

Hier vind je het recept voor de gegratineerde witlof met sinaasappel en spekjes

Vrijdag – Een lekkere hamburger 

De beste hamburger

Er zijn maar weinig dingen zó lekker als een echt goede hamburger. Maar hoe maak je die nu gewoon thuis? Ik geef je mijn favoriete recept voor een eenvoudige hamburger. Ik serveer die het liefst met een lekkere koolsla en een gepofte zoete aardappel met crème fraiche en bieslook. Zoete aardappelfrietjes zijn er ook heerlijk bij! Ik maak deze hamburger met gorgonzola – daar ben ik dol op. Ben jij niet zo fan van deze sterke kaas? Neem dan cheddar!

Hier vind je het recept voor de beste hamburger

Zaterdag – Krokante vis

Crunchy herring

Een heerlijk recept met haring! Een fikse krokante haring, dit keer. Ik gebruik een enigszins ouderwets ingrediënt als cornflakes op een hele verrassende manier. Erbij serveer ik frisse doperwten en krokante aardappeltjes. Geen fan van haring? Gebruik dan grote garnalen. Een heerlijke maaltijd én net even anders dan een standaard AVG’tje. 

Hier vind je het recept voor de crunchy haring

Zondag – Stoofperen met deconstructed vanille cheesecake 

Kerst dessert: stoofperen met deconstructed vanille cheesecake

Een onwijs goed toetje voor in de herfst en de winter: deze prachtige stoofperen. Ik serveer ze met een deconstructed vanille cheesecake. De trend van een deconstructed dessert – en ook in andere menugangen, trouwens – begon een aantal decennia geleden. Het concept is simpel, maar toch heel origineel: alle onderdelen van een taart, toetje of ander gerecht trek je als het ware los van elkaar. Zo ook in dit stoofperen dessert, waarbij de verschillende ingrediënten van een vanille cheesecake op een bordje liggen: volle roomkaas met sloom, verkruimelde bastognekoekjes… en dan dus die goddelijke stoofperen. Alle onderdelen zijn er; maar dan dus niet tezamen als een cheesecake. Snap je ‘m nog?

Hier vind je het recept voor de stoofperen met deconstructed vanille cheesecake

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.