Een nieuwe week bomvol nieuwe eetmomenten staat voor de deur, het is dus weer hoog tijd voor een nieuw weekmenu. Deze keer heb ik gerechten uitgekozen die perfect zijn voor na een lange werkdag maar ook voor een lekkere luie zondag en zelfs aan de borrel is gedacht. Want ja, er is altijd wel iets te vieren. Eet smakelijk lieverds!
Maandag – Zuurkool ovenschotel
De ultieme ovenschotel voor de herfst (en de winter maar zo ver is het nog niet) is deze heerlijke zuurkool ovenschotel. Om het zuur iets te doorbreken voeg ik er kleine blokjes ananas aan toe. Klinkt misschien een beetje vreemd maar het is wel lekker. Écht waar!
Hier vind je het recept voor deze zuurkool ovenschotel.
Dinsdag – Salade van courgette- en komkommerlinten
Deze salade van courgette- en komkommerlinten is een feest om te eten. De granaatappelpitjes in deze salade zijn een lekker knapperig-sappige afwisseling van de groente, waardoor je eindeloos wilt blijven dooreten. Feta zorgt voor een zilte, romige smaak en maakt deze salade van courgette en komkommer helemaal af. Krijg je al trek?
Hier vind je het recept voor deze salade van courgette- en komkommerlinten.
Woensdag – Aardappelsoep
Uiteraard mag een soep in het weekmenu niet ontbreken. Voor deze week de aardappelsoep, geïnspireerd op de Tjechische keuken. Als je aan een soep als avondeten niet voldoende hebt, dan kun je er een stuk knapperig brood bij serveren met een heerlijke boter. Dit recept is bovendien vegetarisch maar een beetje kip zal hier ook zeker niet in misstaan. Kies jij maar.
Hier vind je het recept voor deze aardappelsoep.
Donderdag – Pittige pompoenstoof met kaasknoedels
I love stoofschotels! Deze keer een wat minder traditionele maar zeker niet mindere lekkere stoof van pompoen en zoete aardappel – afgetopt met zachte, kruidige en hartige kaasknoedels. Neem dit van mij aan: Das schmeckt gut!
Hier vind je het recept voor deze pittige pompoenstoof met kaasknoedels.
Vrijdag – Dhalkroketten met saffraanmayonaise en mangosalsa
TGIF! En dat betekent dat er weer lekker geborreld mag worden. Wil je toch een beetje bewuste keuze maken? kies dan voor deze gezonde(re) kroketten. Ja ze bestaan! Serveer hier saffraanmayonaise en mangosalso bij en je hebt een verrukkelijke snack.
Hier vind je het recept voor deze dhalkroketten met saffraanmayonaise en mangosalsa.
Zaterdag – Vis adobo
Deze waanzinnig goede vis adobo staat garant voor lege borden! Vis om van te watertanden, overgoten met een pittige adobosaus, bereid met een heerlijke combinatie van knoflook, oregano, ui en ancho en guajillo-chili, maakt dit recept onmogelijk om te weerstaan. Trek er een paar lekkere biertjes bij open en je weekend kan niet meer stuk!
Hier vind je het recept voor deze vis adobo.
Zondag – Rijstepap met kaneel en kweepeer
Rijstepap met kaneel en kweepeer. Dat is jeugdsentiment in de vorm van een toetje. Perfect voor een druilerige zondag waarop je liever in je pyjama op de bank onder een dekentje wilt kruipen. Netflix aan, flinke kom rijstepap erbij, niks meer aan doen. Happy sunday!
Hier vind je het recept voor deze rijstepap met kaneel en kweepeer.