Deze week staat er weer een verrassend menu op jou te wachten. Vis, vlees en vega, ik heb er allemaal aan gedacht. Zo kies ik deze week onder andere voor een gezond flatbread, gele rijst met kip en mijn versie van de famous Big Mac taco’s.
Maandag – Eenpansgerecht gele rijst met kip
De maandag staat bij mij wel vaker in het teken van eenpansgerechten. Waarom? Omdat het zo makkelijk is en omdat je die vervelende afwas stiekem uit de weg kunt gaan. Deze gele rijst met kip is één van mijn favoriete eenpansgerechten.
Dinsdag – gezond flatbread met gegrilde groenten
Dit royaal belegde broodje is net een gezonde pizza. I love it! De pizzabodem vervang ik door flatbread en de pizzasaus door een romige fetaspread. De gegrilde groenten maken dit gerecht helemaal af. Dit gezonde flatbread met gegrilde groenten is echt het proberen waard.
Woensdag – Ricotta pannenkoeken
Als de kids vroeg uit school komen, is niets leuker dan samen pannenkoeken bakken. Daarom benoemen wij de woensdag vaak tot pannenkoekendag. Deze ricotta pannenkoeken kun je zonder schuldgevoel eten, want ze zijn mega gezond. Je hoeft ze dus niet alleen voor op woensdag te bewaren. De ricotta maakt deze pannenkoekjes heerlijk romig. Geniet ervan!
Donderdag – Groene currysoep met garnalen en noedels
Soep is altijd zo’n makkelijke maaltijd voor doordeweeks. Voor de visliefhebbers is deze groene currysoep met garnalen en noedels een heerlijke optie. De noedels maken deze soep lekker vullend. Ideaal voor de grote eters die ook eens van een lekker kopje soep willen genieten.
Vrijdag – Big Mac taco’s
Op vrijdag heb ik soms gewoon zin in zo’n lekkere vette hap. Een snelle manier om die craving waar te maken, is met deze Big Mac taco’s. Je hoort het goed, want de burger van de welbekende Big Mac maak ik niet tussen een broodje, maar tussen een crunchy taco. Een heerlijke afwisseling, al zeg ik het zelf. De zelfgemaakte Big Mac saus mag natuurlijk niet ontbreken. Zo lekker!
Zaterdag – Mediterrane kabeljauw uit de oven
Deze heerlijke Mediterrane kabeljauw maak ik met behulp van de oven. In de Mediterrane keuken spelen verse ingrediënten een belangrijke rol. De verse ingrediënten in dit gerecht zijn kabeljauw, overheerlijke groenten en aardappelschijfjes. Een smakelijk feestje voor in het weekend!
Zondag – Mexicaanse burrito bowl meal prep
Zondag is altijd zo’n dag dat ik wat meer tijd over heb. Ik stap dan ook graag de keuken in om de lunch voor de aankomende week te maken. Het voorbereiden van je maaltijden wordt ook wel meal preppen genoemd. Een van mijn favoriete maaltijden om te preppen is deze Mexicaanse burrito bowl. De malse kippendijfilet, rijst en groenten schep ik in van die handige afsluitbare bakjes. Ik zet ze in de koelkast en ik heb er geen omkijken meer naar. Ik eet dit gerecht vaak als lunch, maar het is natuurlijk ook heerlijk als avondeten.