Makkelijk weekmenu voor week 39

Categorieën: Receptbundels

Soms heb je even geen idee wat je wil eten en heb je simpelweg geen inspiratie. Met dit heerlijke weekmenu hoef jij niet meer na te denken, want dat heb ik al voor je gedaan! Er staat weer een nieuw gevarieerd weekmenu voor jullie klaar. Geniet ervan!

Maandag – Quinoa salade met halloumi, pecannoten en radijs 

Quinoa salade met halloumi

Deze vegetarische quinoa salade met halloumi, pecannoten en radijs is gezond, fris en vullend. Perfect om de week mee te beginnen! Je kunt het eten als lunch of als maaltijdsalade bij het diner. Ik ben dol op halloumi, de verse kaas die je prachtig kunt grillen. En samen met de pecannootjes en de radijs is dit een hele verrassende combinatie!

Hier vind je het recept voor de quinoa salade met halloumi, pecannoten en radijs

Dinsdag – Thaise mosselen 

Thaise mosselen

Thaise mosselen: een heerlijk frisse en licht-pittige variant op het klassieke mosselpannetje. Dit visgerecht krijgt superveel smaak door de koriander, gember, knoflook, chilipepers, kurkuma, kokosmelk, vissaus en limoen. Zeker het proberen waard!

Je kunt deze Thaise mosselen natuurlijk gewoon in een hele grote (hoge) stoofpan maken, of een heel grote wok als je het bijvoorbeeld voor twee personen maakt. Maar écht ideaal is natuurlijk een mosselpan. Die staat ook zo mooi op tafel! Hieronder link in mijn favoriet – gelukkig een heel betaalbaar exemplaar.

Hier vind je het recept voor de Thaise mosselen

Woensdag – Zoete aardappelsoep met chilivlokken

Zoete aardappelsoep

Het is weer tijd voor soep! Vandaag een heerlijk romige zoete aardappelsoep met als extra element de pittige chilivlokken.

Deze zoete aardappelsoep is een van mijn favorieten als het aankomt op snelle soepen. In dit geval maakte ik de soep met kokosmelk, zodat het ook nog eens lactosevrij is. In deze soep komt het helemaal tot zijn recht en zeker in combinatie met de pittige chili is dit een topsoepje. Wil je gewone room gebruiken, dan kan dat natuurlijk ook.

Hier vind je het recept voor de zoete aardappelsoep met chilivlokken

Donderdag – Griekse varkensfilets met skordalia en salade 

Griekse varkensfilets met skordalia

Haal deze donderdag de zomer in huis met dit heerlijke Griekse gerecht. Skordalia is een Griekse puree gemaakt van gestampte of gepureerde aardappels en knolflook. Skordalia kan gegeten worden als hoofdgerecht, met een stukje vis of vlees erbij, of als lekkere zware dip of bijgerecht. In dit recept serveer ik er Griekse varkensfilet en een frisse salade bij, van komkommer, rijpe tomaten en rode ui. 

Ik bakte voor dit recept de varkensfilets op de barbecue. Maar je kunt het vlees natuurlijk ook gewoon in de pan bakken!

Hier vind je het recept voor de Griekse varkensfilets met skordalia en salade

Vrijdag – Tagliatelle met spinazie en tofu

Tagliatelle met tofu en spinazie

Ik ben groot pasta-fanaat en met een goede reden, want veel pasta’s zijn makkelijke gerechten om te maken op een doordeweekse dag. Vandaag dan ook een vegetarische tagliatelle met spinazie en gebakken tofu. Nu is niet iedereen fan van tofu, dus gebruik je dat liever niet? Dan kun je dit ook prima vervangen door bijvoorbeeld krokant uitgebakken stukjes kip of een vleesvervanger.

Wil je het liever vegetarisch houden, vervang de tofu dan door lekker veel gemengde paddenstoelen. Denk aan kastanjechampignons, shiitake of oesterzwammen. De keus qua paddenstoelen is eindeloos – en lekker herfstig.

Hier vind je het recept voor de tagliatelle met spinazie en tofu

Zaterdag – Kip met paprika en rijst 

kip met paprika en rijst

Vandaag een heerlijke gerecht van kip met paprika en rijst. Heel eenvoudig. Zoals jullie weten geef ik graag mijn eigen draai een gerechten, en zo ook bij deze. Ik voeg wat courgette en waterkers toe, want met alleen tomaat en wat paprika vind ik de hoeveelheid groenten wat karig. Wat ook heel lekker is bij dit gerecht, is broccoli! Kook of stoom wat broccoli voor erbij of bak wat champignons om toe te voegen aan de stoof.

Hier vind je het recept voor de kip met paprika en rijst

Zondag – Havermout-appel muffins 

muffins uit de airfryer

Het is weer zondag en tijd om te bakken! Deze week heerlijke muffins met havermout en appels uit de Airfryer. Ze zijn binnen no-time klaar en zijn ideaal om mee te nemen naar school of als een snel ontbijtje on the go voor aankomende week. Heb je geen Airfryer en wil je ze in de oven bakken? Bak ze dan 25-30 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) of 160 °C (hetelucht).

Hier vind je het recept voor de havermout-appel muffins. 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!