Deze week staat er weer een verrassend menu op jou te wachten. Vis, vlees en vega, ik heb er allemaal aan gedacht. Dit wordt een heerlijke week, kan ik je alvast vertellen. Zelf spoel ik de week het liefste door naar zondag, want dan staat mijn lekkere salted-caramel no-bake cheesecake op het menu. Enjoy!
Maandag – Ceviche met mango en leche de tigre
Deze smaakvolle ceviche is een soort zeevruchten salade uit Latijns-Amerika. Deze week maak ik hem voor je klaar met mango, komkommer, wat kruiden en leche de tigre (een klassieke marinade van limoensap, ui en chili). Het gave van dit gerecht is dat je de vis niet hoeft te bakken, stomen of grillen. De leche de tigre gaat er namelijk voor zorgen dat jouw vis strakjes gaar is. Zo makkelijk kan het zijn! Dit gerecht is het lekkerste met tortilla chips, tostada’s of knapperig geroosterd brood. Probeer jij het uit?
Dinsdag – Pasta ovenschotel met vis, prei en mosterd
Ovenschotels zijn altijd lekker, vooral als het net wat minder weer is. Om deze maaltijd toch nog een beetje zomers te houden ga ik voor een pasta ovenschotel met witvis, prei en mosterd. Het leuke aan deze maaltijd is dat je hem door kleine aanpassingen op verschillende manieren op tafel kunt zetten. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende soorten vis gebruiken. Zelf ga ik meestal voor kabeljauw, schelvis of heek. Maar je kunt ook verschillende soorten pasta gebruiken. Zelf ga ik meestal voor penne, farfalle of fusilli.
Woensdag – Watermeloen salade
Het is watermeloen woensdag! Deze watermeloen salade zet je binnen een kwartier op tafel, het is echt kinderlijk eenvoudig en toch verrassend lekker! Deze heerlijk frisse salade bevat naast watermeloen ook nog kokos en feta. Een geweldige combinatie van smaken. De watermeloen zorgt namelijk voor de frisheid terwijl de kokos je het gevoel geeft dat je op een palmenstrand bent – dat gevoel kan ik wel gebruiken na al die regenbuien.
Donderdag – Maissoep: romig, makkelijk en superlekker
Wist je dat je maissoep zowel warm als koud kunt eten? Alles wat over is van de voorgaande avond zet je in de koelkast, dat haal je er de volgende dag tussen de middag weer uit en je kunt direct aanvallen. Echt een ideale maaltijd. Je kunt de soep eventueel nog steviger maken door meer toppings toe te voegen, zoals uitgebakken paddenstoelen, krokant geroosterd spek, chorizo worst, pijnboompitten of amandelen.
Vrijdag – Kip korma gehaktballetjes
Met dit gerecht moet ik altijd opletten. Kip korma gehaktballetjes zijn namelijk ontzettend lekker, dus je eet al snel na het braden de hele voorraad aan balletjes op. In dit recept gebruik ik kip korma kruidenpasta. Deze koop je bij de toko of bij grotere supermarkten. Deze Indiase kruidenpasta bevat een mix van versgemalen specerijen en andere smaakmakers, zoals kokos, knoflook, gember, tomaat, koriander en paprika. Fantastisch bij de kip, ik raad het je zeker aan!
Zaterdag – De perfecte Griekse salade
Geloof het of niet, maar deze Griekse salade is echt een fantastisch simpel en vooral lekker gerecht. Eén hap en je wil gegarandeerd meer. Deze combinatie van verse groenten, olijven, heel veel feta kaas en een pittige dressing is en blijft een klassieker. Een onmisbaar onderdeel van de Griekse salade zijn natuurlijk de olijven. Deze zoute en hartige vruchten voegen een heerlijke umami-smaak toe aan het gerecht.
Zondag – Salted caramel chocolate cheesecake
Zondag is het bakdag en ook deze week neem ik weer de tijd om iets verrukkelijks op tafel te zetten met de koffie: mijn salted caramel chocolate no-bake cheesecake. In tegenstelling tot de traditionele cheesecake, die vaak een taartbodem heeft en in de oven wordt gebakken om te stollen, wordt een no-bake cheesecake opgestijfd door middel van kou en gelatine. Mega handig en mega lekker, vooral met bokkenpootjes. Ga jij de uitdaging aan? Laat vooral een foto zien van deze kanjer als het je is gelukt!