Yes, er staat weer een schitterende week voor de deur! Ik heb ook deze week weer een nieuw, makkelijk weekmenu vol smakelijke, frisse en verrassende gerechten voor jullie klaargezet. Eet smakelijk!
Maandag – Cajun rijstsalade met mango
We trappen de week af met deze verrukkelijke cajun-rijstsalade. Hoewel veel mensen rijst vaak warm eten, is het ook echt heerlijk in een koude salade. Ik maak deze extra vullend door er mango, komkommer, bosui en andere smaakmakers aan toe te voegen. Perfect als lunch, maar ook als hoofdgerecht als je een keer geen zin hebt om zwaar te tafelen.
Hier vind je het recept voor de cajun-rijstsalade met mango.
Dinsdag – Geglaceerde meatloaf-burgers met snelle coleslaw
Sappig, vlezig en rokerig… en toch ook fris, dat zijn deze geglaceerde meatloaf-burgers. Ik serveer ze met een snelle coleslaw van wortel en witte kool, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een rodekoolslaw. Kies vooral wat jij lekker vindt!
Hier vind je het recept voor de geglaceerde meatloaf-burgers met snelle coleslaw.
Woensdag – Romige courgettepasta met garnalen en kruiden
Dit gezonde ‘pasta’-gerecht met garnalen en kruiden is ideaal om op een makkelijke manier meer voedingsstoffen binnen te krijgen; je vervangt de pasta namelijk door courgettelinten. Niks mis met een beetje afwisseling tenslotte!
Hier vind je het recept voor deze romige courgettepasta met garnalen en kruiden.
Donderdag – Kippendijen met abrikozen en rijst uit de oven
Deze kippendijen met abrikozen en rijst uit de oven is een makkelijk, maar vooral zalig recept. Extra fijn is dat je deze ovenschotel prima kunt voorbereiden, hoef je deze ‘s avonds alleen nog maar de oven in te schuiven. Kun jij ondertussen rustig de tafel dekken, of een wijntje drinken, terwijl de oven het werk doet.
Hier vind je het recept voor deze kippendijen met abrikozen en rijst uit de oven.
Vrijdag – Pasta met gewokte snijbiet en feta-roomsaus
Op zoek naar een romige pasta met aanzienlijk veel smaak? Dan is deze pasta met gewokte snijbiet en feta-roomsaus precies wat jij zoekt!
Hier vind je het recept voor deze pasta met gewokte snijbiet en feta-roomsaus.
Zaterdag – Citroenrisotto met inktvisringen en rucola
Risotto, je kunt er eindeloos mee variëren en het valt altijd goed in de smaak. Ken bijna niemand die het niet lekker vindt. Voor vandaag kies ik voor een frisse citroenrisotto met inktvisringen. Behalve fris ook zacht en romig van smaak. Lekker hoor!
Hier vind je het recept voor deze citroenrisotto met inktvisringen en rucola.
Zondag – Witte-chocoladecakejes met frambozen
Wat is zoet, romig en onweerstaanbaar lekker? Deze witte-chocoladecakejes met frambozen natuurlijk! Witte chocolade en frambozen zijn immer een perfecte match. De cakejes zijn niet alleen heerlijk als toetje maar ook de perfecte zoete traktatie.
Hier vind je het recept voor de witte-chocoladecakejes met frambozen.