Romige courgettepasta met garnalen en kruiden

10 minuten

Romige courgettepasta met garnalen en kruiden: een gezond “pasta“gerecht – je vervangt de pasta namelijk door courgettelinten! – waarin de schaaldieren de hoofdrol spelen. Verrassend en vol smaak. 

Courgettepasta

Ik ben dol op pasta, maar soms wil ik wat meer letten op de hoeveelheid groente die ik elke dag eet. En in zo’n geval is het eten van courgettepasta ideaal om op een makkelijke manier meer voedingsstoffen binnen te krijgen. Je koopt courgettepasta kant-en-klaar in de winkel, of schilt de courgette met een spiraalsnijder

De romige courgettepasta op smaak brengen 

Ik moet eerlijk toegeven dat courgettepasta niet lijkt op echte pasta, maar als afwisseling is er helemaal niks mis mee – en als je het gerecht goed aankleedt, mis je niets. Een courgette per persoon lijkt wellicht een beetje veel, maar je zult zien dat het snel verdwijnt.

De ster in dit gerecht zijn natuurlijk de garnalen, en om de courgettepasta wat romiger te maken, voeg ik crème fraîche toe. De bieslook, basilicum en peterselie geven de pasta een frisse smaak. Wat een perfecte combinatie!

Ook lekker: courgettepasta met kip en spinazie

Romige courgettepasta met garnalen en kruiden

Romige courgettepasta met garnalen en kruiden

Romige courgettepasta met garnalen en kruiden

4.58 van 21 stemmen
Totale tijd 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook geperst
  • 100 ml droge witte wijn
  • 125 g crème fraîche
  • sap en rasp van ½ citroen
  • 4 courgettes tot spiralen gedraaid (of gebruik 800 g kant-en-klare courgette-spaghetti)
  • 200 g cocktail- of Hollandse garnalen
  • zout en zwarte peper
  • ¼ bosje bieslook 5-10 g, naar wens, grof gesneden
  • 4 takjes basilicum blad grof gehakt
  • 4 takjes peterselie blad grof gehakt

Instructies
 

  • Verhit de olijfolie in een wok en fruit de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de witte wijn toe, breng aan de kook en laat 1 minuut koken.
  • Schep de crème fraîche erbij en roer het citroensap erdoor. Breng weer aan de kook.
  • Voeg de courgettespiralen en garnalen toe en laat ze 2 minuten doorwarmen in de saus. Proef de saus en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de bieslook, het basilicum en de peterselie erdoor, verdeel over borden en bestrooi met de citroenrasp. Tip: het is ook lekker om de garnalen apart in een koekenpan op hoog vuur aan te bakken en dan door de courgette te roeren. .

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.