Romige courgettepasta met garnalen en kruiden
10 minuten
Romige courgettepasta met garnalen en kruiden: een gezond “pasta“gerecht – je vervangt de pasta namelijk door courgettelinten! – waarin de schaaldieren de hoofdrol spelen. Verrassend en vol smaak.
Courgettepasta
Ik ben dol op pasta, maar soms wil ik wat meer letten op de hoeveelheid groente die ik elke dag eet. En in zo’n geval is het eten van courgettepasta ideaal om op een makkelijke manier meer voedingsstoffen binnen te krijgen. Je koopt courgettepasta kant-en-klaar in de winkel, of schilt de courgette met een spiraalsnijder.
De romige courgettepasta op smaak brengen
Ik moet eerlijk toegeven dat courgettepasta niet lijkt op echte pasta, maar als afwisseling is er helemaal niks mis mee – en als je het gerecht goed aankleedt, mis je niets. Een courgette per persoon lijkt wellicht een beetje veel, maar je zult zien dat het snel verdwijnt.
De ster in dit gerecht zijn natuurlijk de garnalen, en om de courgettepasta wat romiger te maken, voeg ik crème fraîche toe. De bieslook, basilicum en peterselie geven de pasta een frisse smaak. Wat een perfecte combinatie!
Ook lekker: courgettepasta met kip en spinazie.
Romige courgettepasta met garnalen en kruiden
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 1 teen knoflook geperst
- 100 ml droge witte wijn
- 125 g crème fraîche
- sap en rasp van ½ citroen
- 4 courgettes tot spiralen gedraaid (of gebruik 800 g kant-en-klare courgette-spaghetti)
- 200 g cocktail- of Hollandse garnalen
- zout en zwarte peper
- ¼ bosje bieslook 5-10 g, naar wens, grof gesneden
- 4 takjes basilicum blad grof gehakt
- 4 takjes peterselie blad grof gehakt
Instructies
- Verhit de olijfolie in een wok en fruit de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de witte wijn toe, breng aan de kook en laat 1 minuut koken.
- Schep de crème fraîche erbij en roer het citroensap erdoor. Breng weer aan de kook.
- Voeg de courgettespiralen en garnalen toe en laat ze 2 minuten doorwarmen in de saus. Proef de saus en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de bieslook, het basilicum en de peterselie erdoor, verdeel over borden en bestrooi met de citroenrasp. Tip: het is ook lekker om de garnalen apart in een koekenpan op hoog vuur aan te bakken en dan door de courgette te roeren. .
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.