Pasta met gewokte snijbiet en feta-roomsaus

20 minuten

Op zoek naar een romige pasta met aanzienlijk veel smaak? Dan is deze pasta met gewokte snijbiet en feta-roomsaus precies wat jij zoekt!

Mmm, snijbiet!

De snijbiet is een bladgewas waarvan de bladeren en stelen eetbaar zijn. De smaak heeft iets weg van spinazie, in combinatie met het aardse va biet. Het is een seizoensgroente die verkrijgbaar is vanaf de late lente tot de eerste vorst. Je ziet ze vooral in de maanden juni, juli en augustus liggen. Je vindt snijbiet bij de betere groenteboer, op de markt en bij bio-winkels. Even zoeken, maar dan heb je ook wat!

Ook lekker: grietfilet met spelt, snijbiet, tomaatjes en zwarte olijven

Feta-roomsaus

Voor deze pasta maak ik een feta-roomsaus. Feta is echt een typisch Griekse kaas gemaakt van schapenmelk, met een scherpe en zoutige smaak. Voeg het water en de slagroom toe, en mix met een staafmixer tot een gladde saus. Heerlijk romig, en een perfecte basis voor deze lekkere pasta met snijbiet!

Pasta met gewokte snijbiet en fetasaus

Pasta met gewokte snijbiet en fetasaus

Pasta met gewokte snijbiet en feta-roomsaus

4.11 van 29 stemmen
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, pasta
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • staafmixer

Ingrediënten
 

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 400 g gekleurde snijbiet blad en stelen apart
  • 150 g feta of witte kaas verkruimeld
  • 100 ml slagroom
  • 300 g spaghetti
  • 1 flinke rode paprika in kleine blokjes
  • 1 rode chilipeper in ringen
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • zwarte peper

Instructies
 

  • Snijd de stelen van de snijbiet in stukjes en hak het blad grof.
  • Doe de feta in een hoge maatbeker. Voeg 50 ml water en de slagroom toe en maal met een staafmixer tot een gladde saus.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of wok en fruit de ui 10 minuten op laag vuur.
  • Voeg de snijbietstelen, rode paprika en chilipeper toe aan de koekenpan en bak enkele minuten mee. Schep de knoflook erdoor en bak 1 minuut mee.
  • Draai het vuur wat hoger, voeg het snijbietblad toe en roerbak tot het begint te slinken. Giet de feta-roomsaus in de koekenpan en breng aan het pruttelen.
  • Giet de spaghetti af en vang wat van het kookwater op. Voeg de spaghetti toe aan de koekenpan, schep om en roer eventueel los met een scheutje kookwater. Serveer het gerecht bestrooid met zwarte peper.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.