Wat een fantastische week! Bye bye clouds en hello sunshine! Het inspireerde mij weer een heerlijk weekmenu voor jullie samen te stellen – uiteraard met een zomers tintje. Enjoy!
Maandag – Pasta met gebakken zalm, verse tuinbonen en citroen
Je maakt dit bordje met een lintpasta naar keuze (tagliatelle, spaghetti, pappardelle, linguini…), en vult ’m aan met knapperige groene groentes. Ik gebruikte deze keer tuinbonen, tuinerwten en babyspinazie, maar liggen er nog een paar sugarsnaps in je koelkast? Go for it!
Hier vind je het recept voor de pasta met gebakken zalm, verse tuinbonen en citroen.
Dinsdag – Frisse Aziatische omelet met garnalen
Op zoek naar een verrassend gerecht voor de lunch? Deze frisse Aziatische omelet met garnalen is precies waar je naar opzoek bent. Dit smakelijk lunchgerecht staat binnen een handomdraai op tafel en is weer eens iets anders dan je standaard ‘bammetje’.
Hier vind je het recept voor de frisse Aziatische omelet met garnalen.
Woensdag – Poke bowl met haring
Een makkelijk visgerecht voor een doordeweekse dag. Deze poke bowl met haring is een leuke manier om de ‘Hollandse nieuwe’ op een andere manier op te smikkelen. Enne, het is ook nog eens super simpel om te maken.
Hier vind je het recept voor deze poke bowl met haring.
Donderdag – Gegratineerde sperziebonen: een lekker bijgerecht
Deze heerlijke ovenschotel van gegratineerde sperziebonen is het ideale bijgerecht waar je het hele jaar door van kunt genieten. Het verrukkelijke kaaskorstje maakt hem nog lekkerder.
Hier vind je het recept voor de gegratineerde sperziebonen.
Vrijdag – Chilaquiles
Deze Mexicaanse snack mag je mij ieder moment van de dag voorzetten. In slechts 15 minuten tover je deze chilaquiles op tafel. Perfect voor bij de borrel, dus.
Hier vind je het recept voor de chilaquiles.
Zaterdag – Spinazieburger met zoete aardappelfrietjes
Een burger waar Popeye zijn bed voor uit zou komen. Deze spinazieburger met geraspte kaas, ei en paneermeel is ideaal voor een zaterdag met vrienden. Deze vegetarische burger bevat extra veel groente, dat maakt dat extra biertje weer helemaal goed, toch?
Hier vind je het recept voor de spinazieburger met zoete aardappelfrietjes.
Zondag – Elegant pie met peer, sinaasappel en bosbes
Een betere naam had je deze beauty niet kunnen geven. Het is de bedoeling om van de korst een klein kunstwerk te maken – dat is even een werkje, maar het is een feest voor het oog. Deze keer gebruikte ik peer, sinaasappel en bosbessen voor de vulling en kies ik voor een vrolijke bloemendecoratie op de korst.
Hier vind je het recept voor de elegant pie met peer, sinaasappel en bosbes.