Makkelijk weekmenu voor week 5

Categories: Receptbundels

Ondanks de lichte versoepelingen (yay!), kokkerellen wij nog steeds veel thuis. Voor wat extra inspiratie heb ik deze week weer een nieuw afwisselend weekmenu voor jullie samengesteld. Van stoofgerechten tot soepen, van zoet tot hartig, en van gemakkelijk tot gevorderd: het dit er deze week allemaal in. Succes en veel kookplezier!

Maandag – Bietensoep met linzen en yoghurt

Bietensoep met linzen en yoghurt

Borsjt is de naam voor bietensoep uit de Oekraïense keuken. Het wordt veel gegeten in Oost-en Centraal-Europese landen zoals Rusland en Polen, en vandaag deel ik mijn eigen bietensoep recept. Deze maak ik met rode bieten, linzen en… yoghurt! 

Hier vind je het recept voor de bietensoep met linzen en yoghurt

Dinsdag – Hoppelpoppel

Hoppelpoppel

Hoppelpoppel: een Berlijnse boerenomelet meet boordevol smaak die je binnen no time op tafel zet. Een stevig ontbijt of lunchgerecht, dat je kunt maken van alle restjes in je koelkast. Ideaal, nietwaar? 

Hier vind je het recept voor de hoppelpoppel.

Woensdag –  Spruitjes salade met peer, linzen, amandelen en granaatappel

Spruitjes salade met peer, linzen, amandelen en granaatappel

Ik houd van spruitjes, maar niet als ze doodgekookt zijn. Geroosterd worden het ware smaakbommetjes; voor nog meer crunch zorgen de granaatappelpitjes. Kortom: ik raad je absoluut aan deze spruitjes salade met peer, linzen, amandelen en granaatappel te maken. Het is een gerecht wat je goed kunt combineren met vis of kip. Het is gegarandeerd een succes!

Hier vind je het recept voor de spruitjes salade met peer, linzen, amandelen en granaatappel

Donderdag – Paddenstoelen bourguignon met romige aardappelpuree

Paddenstoelen bourguignon

Een verrukkelijk stoofgerecht, maar nét even anders. Ik ben gek op het bedenken én het koken. Vandaag op het menu: een paddenstoelen bourguignon – het vegetarische antwoord op de klassieke boeuf bourguignon met vlees. Hmmm. 

Hier vind je het recept voor de paddenstoelen bourguignon met romige aardappelpuree

Vrijdag – Mosterdsoep 

Mosterdsoep

Deze romige mosterdsoep is heerlijk als lunch of licht avondeten, en staat binnen een mum van tijd op tafel. Een soep voor op de koudere dagen, maar is voor de echte mosterd-liefhebbers natuurlijk het gehele jaar door te eten!

Hier vind je het recept voor de mosterdsoep.

Zaterdag – Hertengoulash

Hertengoulash: hertenstoofvlees met kastanjechampignons

Voor de koukleumen onder ons is een hertengoulash het ideale winterse gerecht. Dit stoofpotje maak ik met heerlijk hertenstoofvlees. Een eenvoudig gerecht met veel smaakmakers. Dit suddergerecht is het wachten waard, want het eindresultaat is wonderbaarlijk. 

Hier vind je het recept voor de hertengoulash

Zondag – Oreo & chocoladefudge boterkoekrepen 

Oh My Foodness oreo boterkoek met chocoladefudge 1

Oreo & chocoladefudge boterkoekrepen: een heerlijke guilty pleasure uit het boek Oh My Foodness van Sabine Koning. Een makkelijk recept, en geen waslijst aan ingrediënten. Het is een machtig recept, maar echt hemels lekker…

Hier vind je het recept voor de oreo & chocoladefudge boterkoekrepen

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.