Makkelijk weekmenu voor week 20

Ik heb zin in variatie en daarom ga ik voor een bijzondere salade, de lekkerste wentelteefjes, een bijzondere poké bowl en natuurlijk een heerlijke Moederdag taart. Deze week heb ik echt een mega lekker weekmenu voor jullie in elkaar gedraaid. Laat je verrassen: glutenvrij, vlees, vis, vega, ik heb er allemaal aan gedacht. Geniet ervan!

Maandag – Sticky bloemkool met rijst

Bloemkool en rijst

Bloemkool is een van de meest verrassende groentes die ik ken. Je kunt er echt mega veel mee, wist je dat? Vandaag maak ik sticky bloemkool met rijst – budgetproof en mega lekker. De bloemkool dompel ik in een beslag en bak ik vervolgens in de oven tot het moment dat het knapperig is. Daarna maak ik een saus van gember, knoflook, sojasaus, bruine basterdsuiker, sweet chilisaus en gember. Dat gaat samen met de knapperige bloemkool in de pan en wordt lekker dik en kleverig. Wat rijst en komkommer erbij, bestrooien met bosui en sesamzaadjes en je hebt een heerlijke maaltijd! 

Dinsdag – Lauwwarme aardappelsalade met asperges en ei

aardappelsalade met asperges 2 2 scaled 600x700 c default

Ik vind het echt mega lekker als asperges op traditionele wijze worden klaargemaakt, maar als ik dit voor mijn neus krijg geschoven, val ik gelijk aan. Deze aardappelsalade met asperges is om je vingers bij af te likken. En je verwacht het misschien niet, maar je zet het binnen 25 minuten op tafel. Het enige wat je nodig hebt zijn aardappels, wit goud, sla, eieren, kappertjes, mosterd, kwark en kruiden. Enjoy!

Woensdag – Moederdag ontbijtplank met kaas wentelteefjes

Moederdag ontbijtplank Uniekaas x Miljuschka 4 min

Gesmolten kaas is gewoonweg heerlijk en daarom geef ik een cheezy twist aan de traditionele wentelteefjes. Ik droom alweer weg als ik aan mijn eerste hap denk. Deze heerlijkheid dompel ik in een badje van eieren en melk en bak ik vervolgens goudbruin. Maar voordat ik dat doe, smeer ik mijn boterhammen in met pesto en leg ik er wat dikke plakken Uniekaas op en leg ik er een andere boterham op. Vervolgens steek ik er leuke vormpjes uit en haal ik ze door het mengsel. Nog eventjes in de pan en daar heb je het dan: een cheezy Moederdag

Donderdag – Mexicaanse limoenkip met koriander

Limoenkip met koriander

Limoen is een van de ingrediënten die veel wordt gebruikt in de Mexicaanse keuken, het geeft met een paar druppels net dat beetje extra power aan het gerecht. Vooral in combinatie met kip vind ik limoen fantastisch. De marinade van de kip maak ik van koriander, koriander zaadjes, knoflook, paprikapoeder, lichtbruine basterdsuiker, limoenrasp, limoensap en rode pepers. Dat laat ik een half uurtje trekken en vervolgens wok ik het in de olie. Ai, caramba! Deze Mexicaanse limoenkip is echt een feestje.

Vrijdag – Poké bowl met haring en bloemkoolrijst

Poke bowl met haring

Ik wil je alvast even waarschuwen, want als je van haring houd, ben je niet meer te stoppen na een hap van deze poké bowl. Het fijne aan dit gerecht is dat het in een kwartiertje op tafel kan staan. Je gebruikt bloemkoolrijst, komkommer, biet en avocado voor jouw bowl. Je voegt heerlijk verse haring toe en je topt af met een dressing gemaakt van mayonaise, crème fraîche, sweet chili saus en wat peper en zout. En je kunt eventueel nog garneren met wat verse lente-uitjes. Geloof me, deze poké bowl met haring wil je op jouw tafel zetten.

Zaterdag – Baguette pizza, nieuw op mijn borrelplank

Makkelijke borrelplank

De borrelplank van tegenwoordig bestaat niet meer uit een standaard plakje worst en kaas, maar is uitgegroeid tot een fantastisch experiment. Iedere keer weer zie ik de mooiste planken voorbij komen op Instagram en TikTok en zelf experimenteer ik maar al te graag. Je kunt gaan voor een heerlijke kaasplank, charcuterie plateau of plankje vol verschillende soorten tapas – je kunt het zo gek niet bedenken. Mijn nieuwe favoriet op de borrelplank is de baguette pizza. Mega makkelijk om te maken en tegelijkertijd echt smaakvol. Ik heb nu al weer zin in die romige cheezy heerlijkheid met peer, tomaat, salami, gedroogde oregano, walnoten en honing.

Zondag – De ultieme Moederdag taart

Ultieme moederdagtaart

Deze zondag bakken we in huize Witzenhausen met wat extra liefde. Het is namelijk Moederdag en dat vieren we met een heerlijke punt vers gebakken Moederdag taart. Deze ultieme Moederdag taart is dan ook het bewijs van dat taart een symbool is voor feestelijke dagen. Een theorie waar ik onlangs over las, is dat taart een traditioneel cadeau is dat kinderen aan hun moeders geven op Moederdag en dat het delen van een stukje taart een manier is om de band tussen moeders en kinderen te vieren. Hoe fijn is dat! Én hoe oud je ook bent, je kunt het op elke leeftijd geven! Om je een beetje op weg te helpen, geef ik je mijn ultieme recept

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.