Sticky bloemkool met rijst – avondeten onder €2,50

35 minuten

Het leven wordt steeds duurder en dit is vooral te merken in de prijzen van dagelijkse boodschappen. Dit maakt het voor jou en mij steeds moeilijker om te bedenken wat we gaan eten.

Budget tips

Gelukkig zijn er verschillende manieren om goedkoop avondeten te koken zonder concessies te doen aan de smaak. Eerder deelde ik al mijn budget tips en nu deel ik een topper van een gerecht wat je voor maar €2,50 per persoon op tafel zet.

Vega topper

Een andere handige tip is om vleesproducten te vervangen door vegetarische opties. Peulvruchten zoals linzen, bonen en kikkererwten zijn bijvoorbeeld eiwitrijk en vullend, maar vaak veel goedkoper dan vlees. In dit recept kies ik voor bloemkool en die shop je dus nog goedkoper uit de vriezer.

Kortom, hoewel het leven duurder wordt en boodschappen steeds prijziger worden, zijn er nog steeds manieren om gezonde en smakelijke maaltijden op tafel te krijgen zonder de bank te breken. Door slimme keuzes te maken bij het winkelen en creatief te zijn met ingrediënten, kun je geld besparen en toch genieten van heerlijke maaltijden.

Bloemkool en rijst miljuschka

Sticky bloemkool met rijst

4.21 van 203 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang diner
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • 2 bakplaten ingevet met zonnebloemolie

Ingrediënten
 

  • 1 bloemkool (ongeveer 1, kg) - €2,99 
  • 120 gr bloem - €0,12
  • 1 el sesemzaad + extra om te bestrooien - €0,20
  • 1 tl knoflookpoeder - €0,13 
  • 6 el sojasaus - €1,28 (90 ml) 
  • 4 el bruine basterdsuiker - €0,03
  • 6 el sweet chilisaus - €0,10 (90 ml)
  • 3 tenen knoflook
  • Ca. 2 cm gember - €0,24 
  • 300 gr zilvervliesrijst - €1,29 
  • 4-5 bosuitjes - €0,65 
  • 1 komkommer
  • 2-4 el zonnebloemolie 
  • Peper en zout  

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden (elektrisch), 200 graden (hetelucht)
  • Snijd de bloemkool in roosjes. Klop met een garde 230 milliliter water in een ruime kom met bloem, sesamzaad, zout en peper in een grote kom door elkaar tot een glad beslag. Doe 1 theelepel knoflookpoeder door het beslag.
  • Voeg de bloemkoolroosjes aan het beslag en schep ze om tot ze volledig bedekt zijn met het beslag. Neem ze met een schuimspaan uit het beslag, laat ze uitlekken en verdeel ze, met wat tussenruimte, over de bakplaten. Bak de bloemkool in 20 minuten knapperig.
  • Hak de gember fijn. Meng de sojasaus, bruine basterdsuiker, knoflook, sweet chilisaus en gember door elkaar.
  • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Hak de bosuitjes in ringen. Hak de komkommer in stukjes.
  • Verhit 2-3 eetlepels (zonnebloem)olie in een ruime koekenpan, voeg de gebakken bloemkool en saus toe en kook de saus samen met de bloemkool in tot hij dik wordt en de bloemkool kleeft (2-3 minuten).
  • Haal de bloemkool uit de pan, verdeel over de borden en geef er rijst en stukjes komkommer erbij en bestrooi met bosui en wat extra sesamzaadjes.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Bloemkool en rijst miljuschka

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.