Makkelijk weekmenu voor week 16

Yes! Het lijkt er op dat de lente nu écht begonnen is en we weer lekker naar buiten kunnen. Omdat ik begrijp dat in de zon zitten veel leuker is dan urenlang ronddwalen in de supermarkt, op zoek naar inspiratie, heb ik weer een nieuw weekmenu voor jullie samengesteld. Boordevol frisse en verrassende smaken. Kook ze!

Maandag – Vega(n) pad thai met bloemkool en broccoli

Vega(n) pad thai met bloemkool en broccoli

Deze vega pad thai boordevol groenten is smaakvol en gezond. Dit eenpansgerecht zet je supersnel op tafel en is daardoor perfect voor als je thuiskomt na een drukke dag. 

Hier vind je het recept voor de vega(n) pad thai met bloemkool en broccoli

Dinsdag – Pasta primavera met groenten en kip

Pasta primavera

Pasta Primavera (lentepasta): dit klassieke pastagerecht is een heerlijke mix van kleurrijke groenten en kip in een heerlijk romige saus. Het is het perfecte recept voor de lente en de zomer!

Hier vind je het recept voor de pasta primavera met groenten en kip

Woensdag – Gnocchi met pompoen-spinaziesaus en Parmezaankrullen

Gnocchi met pompoen-spinaziesaus met Parmezaankrullen

Deze tongstrelende deegkussentjes met pompoen-spinaziesaus en Parmezaankrullen zet je in een handomdraai op tafel.

Hier vind je het recept voor de gnocchi met pompoen-spinaziesaus en Parmezaankrullen

Donderdag – Chili con carne

Chili con carne

Dit chili con carne recept met gehakt, paprika en bruine bonen tover je in een mum van tijd op tafel. De chilipoeder, paprikapoeder en de komijn geven deze stoofschotel een lekkere kick. 

Hier vind je het recept voor de chili con carne

Vrijdag – Ovenkabeljauw uit Noord-Italië

Ovenkabeljauw uit Noord Italië

Ben jij net als ik dol op de Italiaanse keuken én op vis? Probeer dan eens deze ovenkabeljauw uit Noord-Italië.  

Hier vind je het recept voor de ovenkabeljauw uit Noord-Italië

Zaterdag – Kalfssaltimbocca met mascarpone-aardappelpuree

Kalfssaltimbocca met mascarpone aardappelpuree

Deze cordon blue van Italië moet je echt een keer proberen! In combinatie met de fluweelzachte mascarpone-aardappelpuree is het de perfecte maaltijd voor een heerlijke zaterdagavond. 

Hier vind je het recept voor de kalfssaltimbocca met mascarpone-aardappelpuree

Zondag – Mergpijpjes met botercrème, marsepein en chocolade

Mergpijpjes

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar mergpijpjes zijn een van die lekkernijen waar ik geen genoeg van kan krijgen. Het is misschien even een klusje om ze te maken, maar dan zijn deze zoet, zacht en romige mergpijpjes wel de ultieme beloning voor je inspanningen.

Hier vind je het recept voor de mergpijpjes met botercrème, marsepein en chocolade

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.