Gnocchi met pompoen-spinaziesaus en Parmezaankrullen

30 minuten

Gnocchi met pompoen-spinaziesaus en Parmezaankrullen: een tongstrelende pasta die je in een handomdraai op tafel zet. 

Gnocchi: een pastasoort gemaakt van aardappel

Deze zachte deegkussentjes worden gemaakt van gekookte aardappelen en bloem. Het is een echte Italiaanse lekkernij, en wordt gezien als een bijzondere pastasoort. Gnocchi is gemakkelijk zelf te maken (zonder pastamachine!), maar is wel een tijdrovende bezigheid. Geen zin om zelf aan de slag te gaan? Haal dan een pak gnocchi in de supermarkt of in een Italiaanse speciaalzaak. 

Het leuke van thuis gnocchi maken is dat je er allerlei smaken aan kunt toevoegen, zoals ik deed met deze pompoengnocchi.

Gnocchi met Pompoen-spinaziesaus 

Het makkelijke aan deze pasta is de kant-en-klaar gekochte gnocchi. Het enige wat wij vandaag nog zelf moeten doen, is de overheerlijke pompoen-spinaziesaus in elkaar flansen. Ik snijd de pompoen in blokjes en kook deze in de bouillon. Ik haal de helft van pompoenblokjes eruit, en voeg deze later toe voor een stevige bite. De andere helft in de steelpan pureer ik met een staafmixer tot een gladde saus. Vervolgens breng ik de saus op smaak met crème fraîche, peper en zout. Als laatste voeg ik de overige pompoenblokjes en de gekookte spinazie toe. 

Gnocchi met pompoen-spinaziesaus met Parmezaankrullen

Gnocchi met pompoen-spinaziesaus met Parmezaankrullen

Gnocchi met pompoen-spinaziesaus en Parmezaankrullen

4.70 van 40 stemmen
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegetarisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 650 g pompoenblokjes vers of diepvries
  • 250 ml groentebouillon
  • 125 g crème fraîche
  • zout en zwarte peper
  • 200 g spinazie blad heel gelaten
  • 500 g gnocchi
  • 50 g geraspte belegen kaas
  • 50 g Parmezaanflakes
  • 4 takjes basilicum

Instructies
 

  • Doe de pompoenblokjes met de bouillon in een steelpan. Breng aan de kook en kook de blokjes met het deksel schuin op de pan 10 minuten. Haal dan de helft van de pompoenblokjes met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken in een vergiet. Kook de overige blokjes nog 5 minuten.
  • Pureer de blokjes in de steelpan met de overgebleven bouillon tot een gladde pompoensaus. Roer de crème fraîche erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Je wilt een dikke saus die straks goed aan de gnocchi blijft hangen. Is de saus nog te dun, laat ‘m dan nog even inkoken. Roer dan uitgelekte blokjes pompoen erdoorheen en warm ze mee.
  • Breng intussen een pan water aan de kook. Kook hierin de spinazie 1-2 minuten. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken. Roer door de pompoensaus.
  • Doe de gnocchi in de pan water en kook ze in 1-2 minuten gaar; ze komen bovendrijven. Giet ze af en roer ze met de belegen kaas door de pompoensaus. Serveer in kommen bestrooid met Parmezaanflakes en basilicum.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.