Makkelijk weekmenu voor week 1

Het is bijna 2022! We hebben het jaar weer overleefd, en het is weer tijd voor een nieuw jaar met veel én lekker eten. Om daarmee te beginnen heb ik een heerlijk weekmenu voor jullie samengesteld voor de eerste week van 2022. Eet smakelijk. 

Maandag – Bloemkoolstamppot met crispy mozzarella 

Bloemkoolstamppot met crispy mozzarella en tomatensaus

Een match made in heaven van alles wat ik lekker vind uit Italië. De bloemkool maakt deze stamppot licht, de gebakken mozzarellabolletjes zorgen voor een fijne bite. Een perfect gerecht om de week mee af te trappen. 

Hier vind je het recept voor de bloemkoolstamppot met crispy mozzarella

Dinsdag – Noedelbowl met krokante kokosgarnalen

airfryer noedelbowl 2

Deze Aziatische noedelbowl maak je in verschillende stappen bestaat. Je “wokt” namelijk de groentes en de smaakmakers (knoflook, gember en citroengras) in de Airfryer én je bakt de kokosgarnalen vervolgens los in de Airfryer. Heb je dit apparaat niet in huis? Dan kun je natuurlijk ook gewoon een wok of koekenpan gebruiken. Makkelijk, snel en ontzettend smaakvol.

Hier vind je het recept voor de noedelbowl met krokante kokosgarnalen

Woensdag –  Romige venkelsoep met prei

venkelsoep 2

Ben je een liefhebber van venkelsoep? Of ben je benieuwd hoe je zelf een heerlijke venkel-preisoep op tafel zet? Ga dan eens aan de slag met dit makkelijke recept. Je zult zien dat je met eigenlijk maar een paar ingrediënten een heerlijke en gezonde soep op tafel kunt zetten. 

Hier vind je het recept voor de romige venkelsoep met prei.

Donderdag – Rode risotto met walnoten en pecorino 

rode risotto met walnoten

Sommige gerechten maak je vooral omdat de kleur zo waanzinnig is. Deze rode risotto is daar een heel goed voorbeeld van. Ik hou van het aardse van bietjes, en dat komt heel goed naar voren in deze risotto.

Hier vind je het recept voor de rode risotto met walnoten en pecorino

Vrijdag – Oud-Hollandse gehaktballen

Oud-Hollandse gehaktballen

Oud-Hollandse gehaktballen: je kan me er bijna voor wakker maken. Zelf ballen draaien van gehakt is een heerlijk zen-karweitje om te doen – dan denk ik eventjes aan he-le-maal niets. Ook leuk om kinderen of partners mee te laten helpen!

Hier vind je het recept voor de oud-Hollandse gehaktballen

Zaterdag – Gevulde paprika’s met parelcouscous en kikkererwten

gevulde paprika

Maak jij wel eens gevulde paprika’s? Standaard worden ze vaak gevuld door het dekseltje van de paprika af te snijden en dan vol te stoppen met dingen als rijst en gehakt. Daar is op zich niks mis mee natuurlijk, maar zo’n paprika op deze manier is wel wat lastiger om te eten. Ik besloot daarom om eens een hele andere versie te maken. Ik roosterde de paprika’s hiervoor los – zonder vulling – en sneed ze wel eerst doormidden. Het is even oefenen, maar het resultaat is verbluffend!

Hier vind je het recept voor het gevulde paprika’s met parelcouscous.  

Zondag – Affogato met ‘dronken fruit’ en koekkruimels

Affogato met ‘dronken fruit’ en koekkruimels

Beeld je even in: je hebt heerlijk gegeten en het is tijd voor het nagerecht. Je kunt alleen niet kiezen tussen een dessert of een kopje koffie. Een lastige keuze, of toch niet? Niet als je het mij vraagt! Ik kies dan voor de affogato met ‘dronken fruit’ en koekkruimels! Een geweldige weekafsluiter voor de zondag. 

Hier vind je het recept voor de affogato met ‘dronken fruit’ en koekkruimels

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.