De week zit er weer bijna op en wellicht ben je ondertussen al begonnen met het samenstellen van je boodschappenlijstje. Ontbreekt het je aan inspiratie of ben je op zoek naar nieuwe smaken? Heb ik even goed nieuws voor jou, want ook deze week heb ik weer een fijn weekmenu samengesteld zodat jij hier niet meer over na hoeft te denken. Oké, die boodschappen moet je wel echt nog even zelf doen. Maak er een mooie week van, maar vooral: smakelijk eten!
Maandag – Pasta ‘Nduja
Hoe kun je de week beter aftrappen dan met een lekker bord pasta? Nou, met deze pasta carbonara met ‘Nduja natuurlijk. Romig, pittig en supersimpel. Dat noem ik nou een goed begin van de week!
Hier vind je het recept voor deze pasta carbonara met ‘Nduja.
Dinsdag – Winterse minestrone
Wat is er op een drukke dag lekkerder dan genieten van een heerlijk soepje? Deze winterse minestrone zit boordevol lekkere groente en is daardoor niet alleen mega voedzaam, maar ook nog eens supergezond.
Hier vind je het recept voor deze winterse minestrone.
Woensdag – Linzenstoof
Deze zalige linzenstoof met aubergine barst van de lekkerste groenten en peulvruchten en bewijst wederom dat je helemaal geen vlees nodig hebt om een goed vullende stoofschotel te maken. En omdat aan deze linzenstoof geen vlees wordt toegevoegd is deze met een half uurtje stoven al klaar. Supertjes!
Hier vind je het recept voor deze linzenstoof.
Donderdag – Traybake met zoete aardappel en feta
Deze heerlijke traybake met zoete aardappel en feta staat bovenaan de ranglijst van het makkelijke recepten. Smakelijk, snel, gezond en ook nog eens heel weinig afwas. Dat noem ik nou een gerecht naar mijn hart.
Hier vind je het recept voor deze traybake met zoete aardappel en feta.
Vrijdag – Lauwwarme quinoasalade
Deze lauwwarme quinoasalade met warmgerookte zalm is er eentje om te onthouden. Perfect als snelle avondmaaltijd – als je nog gaat sporten, maar ook om mee te nemen als lunch on the go.
Hier vind je het recept voor deze lauwwarme quinoasalade.
Zaterdag – Geroosterde lamsschouder
Geroosterde lamsschouder, echt zo’n gerecht waarmee je indruk kunt maken. Maar laat dat je niet van de wijs brengen. Ondanks de wellicht indrukwekkende naam is het helemaal geen ingewikkelde maaltijd om te maken en doet de oven het zware werk. Gevalletje minimale inspanning, maximaal resultaat.
Hier vind je het recept voor deze geroosterde lamsschouder.
Zondag – Millionaire shortbread
Zijn chocolade en karamel je sweet spot? Dan moet je deze bad boys zeker maken. Hoewel de naam wellicht anders doet vermoeden, zijn er geen fancy ingrediënten nodig en is deze reep supermakkelijk te maken. Ook blijven de stukken met gemak een paar dagen goed en je kunt ze zelfs invriezen. Hoe fijn is dat?!
Hier vind je het recept deze millionaire shortbread.
Benieuwd wat er afgelopen week op tafel stond? Bekijk hier het weekmenu van vorige week.