Ik vind een jaar altijd heel snel gaan, maar januari voelt altijd als de langste maand van het jaar. Hoe dan ook, die eerste week zit er alweer op. Om ook deze tweede week van het jaar weer vol energie aan te vliegen heb ik weer een fijn weekmenu samengesteld. Of je nou zin hebt in rijst, soep, vis of vlees, aan alles is gedacht. Eet smakelijk.
Maandag – Rijstsalade met tonijn
We trappen de week af met een heerlijke salade van rijst en tonijn. Ik voeg er zelf tomaatjes, doperwten en rode paprika aan toe, maar je kan dit ook vervangen door andere groenten.
Hier vind je het recept voor deze rijstsalade met tonijn.
Dinsdag – Zoete aardappelsoep
Voor de dinsdag een heerlijk romig soepje van zoete aardappel. Ik heb hem gemaakt met kokosmelk, zodat de soep ook nog eens lactosevrij is. Maar gewone room kan je natuurlijk ook gebruiken. Snel en lekker!
Hier vind je het recept voor deze zoete aardappelsoep.
Woensdag – Couscoussalade met groenten
Een van mijn favoriete gerechten voor doordeweeks is deze heerlijk geurende couscous met gestoofde groenten. De groenten bereid ik graag in een tajine, maar je kunt het ook prima in een “gewone” stoofpan maken.
Hier vind je het recept voor deze couscoussalade met groenten.
Donderdag – Boerenkoolrisotto
Bij risotto denk je waarschijnlijk niet direct aan boerenkool, maar geloof me dat deze bijzondere combinatie absoluut de moeite waard is. En het past ook nog eens perfect in het seizoen.
Hier vind je het recept voor deze boerenkoolrisotto.
Vrijdag – Mexicaanse limoenkip met koriander
Op vrijdag reizen we in gedachte even af naar Mexico. Dit heerlijke recept met limoenkip en guacamole is niet moeilijk om te maken. Serveer met een frisse groene salade en een biertje en jouw weekend kan niet meer stuk.
Hier vind je het recept voor deze Mexicaanse limoenkip met koriander.
Zaterdag – Dhalkroketten met saffraanmayonaise
Gezonde(re) kroketten, ja ze bestaan echt! Serveer deze dahlkroketjes met saffraanmayonaise en mangosalso en je hebt een combinatie waar je je vinger bij aflikt.
Hier vind je het recept voor deze dhalkroketten met saffraanmayonaise.
Zondag – Aardbeien-lepelcake
Dit is nou wat je noemt happiness on a plate. Het friszure van de sumak en de zoete aardbeien zijn een match made in heaven. Lepels in de aanslag en smullen maar.
Hier vind je het recept deze aardbeien-lepelcake.