Makkelijk rabarbertaartje

Tijd

Categorieën: Recept, Taart

Makkelijk rabarbertaartje

Vooruit; nog maar een lekker recept met rabarber dan. Gaf ik jullie gisteren al het recept voor een heel eenvoudige rabarbercompote om thuis te maken, dit keer heb ik een makkelijk rabarbertaartje op de planning staan. Ook heel handig als je toevallig nog iets wilt maken voor moederdag of gewoon zin hebt om iets te bakken op de zondagochtend. Of middag.

Ik serveer dit makkelijke rabarbertaartje altijd met lekker veel rabarbercompote. Dat hoeft natuurlijk niet maar maakt het wel extra rabarberrijk. Ik hou van het zurige van de rabarber! Heerlijk. Een flinke klodder slagroom misstaat hier ook zeker niet bij.

Moederdag

Het is vandaag natuurlijk moederdag en hoewel het al vaak genoeg gezegd is wens ik jullie toch allemaal een fijne moederdag!

Makkelijk rabarbertaartje

Makkelijk rabarbertaartje

Makkelijk rabarbertaartje

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 55 min
Gang Koek & Gebak
Porties 8 portie(s)

Benodigdheden

  • Springvorm van 22-24 cm doorsnede
  • bakpapier

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 350 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 225 gr suiker
  • 100 gr appelmoes
  • 250 ml Campina Biologisch karnemelk
  • 1 ei
  • 100 gr boter gesmolten
  • 300 gr rabarber in kleine stukjes gesneden
  • 1-2 el amandelschaafsel

Icing

  • 100 gr poedersuiker
  • 1-2 el citroensap of water als je wat minder zuur wilt maken

Instructies
 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C
  • Meng de bloem, bakpoeder, zout en de suiker samen en mix het even door.
  • In een andere kom meng je de karnemelk vervolgens met de gesmolten boter, de appelmoes en het ei.
  • Meng de droge en de natte ingrediënten door elkaar. Snij de rabarber in kleine stukjes en meng deze door het beslag heen.
  • Bekleed de springvorm met het bakpapier en stort hier het beslag in.
  • Zet in de voorverwarmde oven en bak voor ongeveer 45 minuten of tot een prikker er schoon uit komt.
  • Laat de cake afkoelen en maak de icing door poedersuiker te mengen met citroensap. Drizzle dit over het rabarbertaartje en bestrooi met amandelschaafsel

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.