Wat is rabarber?
Rabarber lijkt op een groente (technisch gezien is het dat ook), maar je eet het alsof het fruit is. De smaak? Een beetje zuur, een beetje zoet, en vooral onweerstaanbaar als je het combineert met suiker, kaneel of vanille. En die prachtige roze kleur? Die maakt elk baksel meteen een plaatje.
Makkelijk rabarbertaartje
Vooruit; nog maar een lekker recept met rabarber dan. Gaf ik jullie gisteren al het recept voor een heel eenvoudige rabarbercompote om thuis te maken, dit keer heb ik een makkelijk rabarbertaartje op de planning staan. Ook heel handig als je toevallig nog iets wilt maken voor moederdag of gewoon zin hebt om iets te bakken op de zondagochtend. Of middag.
Ik serveer dit makkelijke rabarbertaartje altijd met lekker veel rabarbercompote. Dat hoeft natuurlijk niet maar maakt het wel extra rabarberrijk. Ik hou van het zurige van de rabarber! Heerlijk. Een flinke klodder slagroom misstaat hier ook zeker niet bij.

Wanneer maak je dit taartje?
Rabarber heeft een kort seizoen, meestal van april tot juni. Dus als je dit taartje wilt maken, moet je er op tijd bij zijn! Perfect voor de eerste zonnige dagen, een lentepicknick of gewoon als zondagmiddag-traktatie bij een kop thee. En het mooie is: het ziet eruit alsof je uren hebt staan bakken, maar eigenlijk is het supersimpel.
Waarom is dit taartje zo lekker?
Naast die frisse rabarbersmaak heeft dit taartje alles wat je wilt: een knapperige bodem, een smeuïge vulling en een lichte crunch van suiker bovenop. Plus, de combinatie van het zurige van de rabarber met de zoete taart maakt elke hap een feestje in je mond. En laten we eerlijk zijn, een taart die én makkelijk én mega lekker is? Dat is gewoon een winnaar.
Dus, wat denk je? Tijd om de keuken in te duiken en die rabarbermagie te laten gebeuren!

Makkelijk rabarbertaartje
Ingrediënten
Ingrediënten
- 350 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 tl zout
- 225 gr suiker
- 100 gr appelmoes
- 250 ml karnemelk
- 1 ei
- 100 gr boter gesmolten
- 300 gr rabarber in kleine stukjes gesneden
- 1-2 el amandelschaafsel
Icing
- 100 gr poedersuiker
- 1-2 el citroensap of water als je wat minder zuur wilt maken
Bereidingswijze:
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C
- Meng de bloem, bakpoeder, zout en de suiker samen en mix het even door.
- In een andere kom meng je de karnemelk vervolgens met de gesmolten boter, de appelmoes en het ei.
- Meng de droge en de natte ingrediënten door elkaar. Snij de rabarber in kleine stukjes en meng deze door het beslag heen.
- Bekleed de springvorm met het bakpapier en stort hier het beslag in.
- Zet in de voorverwarmde oven en bak voor ongeveer 45 minuten of tot een prikker er schoon uit komt.
- Laat de cake afkoelen en maak de icing door poedersuiker te mengen met citroensap. Drizzle dit over het rabarbertaartje en bestrooi met amandelschaafsel

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.