Deze romige maissoep staat binnen een mum van tijd op tafel, is makkelijk te maken en superlekker.
Variëren met deze maissoep
Je kunt volop variëren met deze maissoep. Voeg bijvoorbeeld wat kokosmelk toe voor extra romigheid, of bak chorizo worst krokant voor een hartige bite. Ook geroosterde pijnboompitten, zonnebloempitten of amandelen geven deze soep een extra knapperige twist.
Serveer de soep als lunch (ook lekker koud tijdens een picknick!) of als maaltijdsoep in de avond. Maak er dan een frisse groene salade bij of serveer met knapperig brood of zelfgemaakte focaccia. Je kunt de soep eventueel nog vullender maken door meer toppings toe te voegen, zoals uitgebakken paddenstoelen of krokant geroosterd spek.
Mais over? Maak dan deze bocoles: heerlijke maiskoekjes

Romige maissoep
Ingrediënten
- 2 el boter
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 ui gesnipperd
- 1 groot blik maïs 300 gram
- 500 ml groentebouillon
- 2 tl bieslook fijngesneden
- sap van 1 citroen
- peper en zout
Bereidingswijze:
- Doe de boter in een pan en laat op laag vuur smelten.
- Voeg, als de boter gesmolten is, de gesnipperde ui en knoflook toe en laat in 5 minuten rustig zacht worden. Voeg de mais toe (houd 2 eetlepels apart voor garnering) en laat 2 minuten meebakken.
- Voeg de groentebouillon toe, breng aan de kook en draai dan laag, laat 10 minuten koken.
- Pureer de soep helemaal glad. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
- Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de achtergehouden maiskorrels goudbruin. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Verdeel de maissoep over 4 kommen en garneer met gebakken mais en bieslook.
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.