Dit is zo’n recept waar je instant vakantie vibes van krijgt. Je proeft gewoon de zon op je huid en het zout van de zee op je lippen. In Amerika zijn lobster rolls dé zomerhit aan de oostkust, van Maine tot New York, maar waarom zouden wij ons niet ook een beetje die luxe gunnen? Want eerlijk: dit broodje is next level lekker.
En weet je wat het mooiste is? Het ziet eruit als een showstopper, maar het is eigenlijk supermakkelijk om te maken. Of je nou indruk wilt maken tijdens een diner met vrienden of gewoon jezelf eens goed in de watten wil leggen op een zonnige zondagmiddag, met dit lobster rolls recept steel je altijd de show.

Recept Lobster rolls: bereidingswijze
Een echte delicatesse uit het Amerikaanse Maine, die inmiddels over de hele wereld wordt geserveerd – van New York tot Londen. Ik heb het over lobster rolls! En zoals een echte foodie betaamt, kook je je eigen kreeft en pluk je het vlees er zelf uit.
Tip van mij:
Gebruik écht verse kreeft als je die kunt krijgen. Dat maakt het verschil tussen ‘lekker’ en ‘halleluja, wat is dit goed!’ Geen kreeft bij de hand? Je kunt ook kiezen voor kreeft uit de diepvries of zelfs surimi, maar als je gaat… dan liever meteen goed, toch?
Ga je dit maken? Vergeet niet een dikke klodder citroenmayonaise en een snufje bieslook toe te voegen. En serveer met een koud glas witte wijn of een frisse limonade met munt. Fancy, maar zonder gedoe… Precies zoals ik het graag heb.

Lobster rolls recept
Ingrediënten
Ingrediënten
- 1 kreeft
- water met ijsblokjes
- 100 g boter op kamertemperatuur
- 2 hotdog-broodjes
- 1 citroen
- 50 gram boter
Bereidingswijze:
Instructies
- Breng een pan met water aan de kook. Zet het mespunt op de kop van de kreeft en druk deze er in één beweging compleet doorheen. Met deze handeling is de kreeft direct dood.
- Stop de kreeft vervolgens in de pan met kokend water. De kooktijd is 1 minuut per 100 gram kreeft; een kreeft van 500 gram moet dus 5 minuten koken.
- Haal hierna de kreeft uit het kokende water en leg hem direct in een bak met ijswater (je kunt ook je schone gootsteen vullen met koud water en ijsblokjes). Op deze manier koel je de kreeft terug en zal hij niet verder garen.
- Breek de kreeftenpoten eraf en gebruik het begin van je mes om de schaal te breken zodat je het vlees er uit kan halen. Snij de rest van de kreeft doormidden en haal het bovenste stuk weg; hier zitten namelijk de ingewanden van de kreeft. Haal uit het onderste gedeelte (de staart) al het vlees. Dit gaat erg makkelijk; je kan dit er zo uitlepelen.
- Smelt de boter in een pannetje. Snijd het vlees in hapklare stukken. Snij de broodjes open, beboter deze met een beetje boter en rooster ze aan beide kanten in een koekenpan of grillpan. Doe op elk broodje flink wat kreeftenvlees. Besprenkel met citroensap en lepel de gesmolten boter eroverheen.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.