Linguine met kruidensalsa, doperwten, asperges en ricotta

 

YouTube video

Deze linguine met kruidensalsa, doperwten en asperges wordt extra bijzonder door de toevoeging van ricotta: haal het liefst goede kwaliteit bij de kaasboer of Italiaanse deli. Deze romige verse kaas wordt in ItaliĆ« meestal gemaakt van schapenmelk, al vinden wij in de lokale supermarkt vaak ricotta op basis van koemelk. 

Linguine met kruidensalsa doperwten asperges en ricotta1

Linguine met kruidensalsa doperwten asperges en ricotta1
Totale tijd20 minutes

Linguine met kruidensalsa, doperwten, asperges en ricotta

4.37 van 11 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediƫnten

4 personen
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 prei fijngesneden
  • 1 tl venkelzaad
  • 15 g dille
  • 15 g munt
  • 30 g basilicum
  • 50 g groene olijven
  • 2 el kappertjes
  • 100 ml extra vergine olijfolie
  • 2 el appelazijn
  • 25 g amandelen
  • 400 g linguine pasta
  • 1 courgette in lange julienne gesneden
  • 300 g verse doperwten gedopt
  • 200 g groene asperges haarde steeltjes verwijderd en in gelijke stukken
  • ricotta om te serveren

Bereidingswijze: 

  • Verhit de olie in een ruime pan en voeg de ui, knoflook, prei en venkelzaad toe. Bak ongeveer 5 minuten tot glazig en licht gekleurd.
  • Maak ondertussen in een keukenmachine een kruidensalsa met de dille, basilicum, munt, olijven, kappertjes, olijfolie, azijn en amandelen. Proef en breng op smaak met zeezout en peper. Voeg de kruidensalsa toe aan de pan ui en prei, roer alles goed en bak 2 minuten. Zet de pan saus opzij.
  • Kook de linguine al dente. Bewaar het kookwater voor het koken van de groenten. Breng de pasta met een tang over in de saus en meng goed op een laag vuur. Breng de pan met kookwater weer aan de kook. Voeg de doperwten, groene asperges en courgettespaghetti toe en blancheer 2-3 minuten. Voeg met een schuimspaan alle groente toe aan de pasta. Voeg een of twee pollepels kookwater toe en hussel alles goed door elkaar.
  • Serveer met een likje ricotta en een groene sla.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Linguine met kruidensalsa doperwten asperges en ricotta2

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

ā€œIk zag wel dat je naar m’n cheesecakeā€

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.