
Koffie kruidkoek
Er zijn maar weinig smaken die zo goed bij elkaar passen als koffie en cake. Koffie en kruidkoek in dit geval. Ik maakte de kruidkoek met de heerlijke Hazelino muffin koffie met de nieuwe Nespresso vertuo machine. Door de smaken te combineren in de cake kreeg ik een geweldige kruidkoek.
Eentje die uitstekend combineert met de smaken van dit seizoen. Lekker veel specerijen, nootjes en natuurlijk de koffie.
Hoe je het maakt check je met het recept hieronder!

Koffie kruidkoek
Ingrediënten
- 200 gr cranberries
- 1 tl baking soda
- 250 ml Nespresso Hazelino Muffin
- 50 gr boter
- 200 gr lichtbruine basterdsuiker
- 1 ei
- 1 tl vanille extract
- 125 gr bloem
- 100 gr amandelmeel
- 50 gr walnoten, grof gehakt
- 50 gr hazelnoten, grof gehakt
- 3 tl koekkruiden
- ¼ tl zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 175˚C.
Vet een rechthoekig cakeblik van 20 x 30 cm in en bekleed deze met bakpapier. Heb je die niet dan kun je ook een gewoon cakeblik van 25 cm gebruiken.
Doe de cranberries in een kom en strooi hier de baking soda overheen. Zet een kop Hazelino Muffin met de Vertuo machine en giet dit in zijn geheel over de cranberries heen. Laat dit ongeveer 5 minuten staan.
In een andere kom meng je de boter, suiker en het ei. Klop dit door tot het goed gemengd is. Roer de vanille erdoor.
In een andere kom meng je de beide bloemsoorten, de koekkruiden en het zout. Voeg dit toe aan je botermengsel en roer het goed door.
Voeg als laatste de noten en je rozijnen-koffiemengsel toe. Roer goed door en giet over je cakevorm.
Zet in de voorverwarmde oven voor 35 minuten of tot een houten prikker er schoon uitkomt. Gebruik je een gewoon cakeblik hou dan rekening met een langere baktijd. Hou ongeveer 45 minuten aan. Maar check het altijd met een houten prikker. Laat de cake 5 minuten staan voor je hem uit het blik tilt met het bakpapier.
Laat goed afkoelen voor je hem aansnijdt!
Geniet met een lekker kopje koffie.