Zoet-pittige geroosterde noten voor bij de borrel
30 minuten
Zoet-pittige geroosterde noten voor bij de borrel: gemakkelijk om te maken en buitengewoon lekker. Enne: een heerlijk ruikende keuken gegarandeerd!
Zelf noten roosteren
De heerlijke geur die je ruikt als je langs een notenkraam op de markt loopt, is natuurlijk heel erg verleidelijk. Maar wist je dat het heel makkelijk is om thuis noten te roosteren? Dit kan in de pan, maar de oven heeft toch echt wel mijn voorkeur. Het voordeel van het zelf maken van geroosterde noten, is dat je de noten naar eigen smaak kunt kruiden.
Tip: doe de noten in een glazen voorraadpot met luchtdichte deksel en zet het als pronkstuk op tafel. Zo houd je de door jou geroosterde noten langer goed! Ideaal, nietwaar?
Zoet-pittige geroosterde noten
Bij een goede borrel kunnen noten natuurlijk niet ontbreken. Maar heb je wel eens zoet-pittige noten gegeten? Ik maakte deze noten met een specerijenmengsel, bestaande uit paprikapoeder, chilipoeder, pimentpoeder, kaneel – en een beetje rietsuiker voor een zoete touch. Je kunt de geroosterde noten natuurlijk zo zoet of pittig maken als jij zelf wilt, maar ik ben benieuwd wat je van mijn recept vindt.
Wil je meer weten over noten? Lees dan mijn artikel over de verschillende soorten noten.
Zoet-pittige geroosterde noten voor bij de borrel
Benodigdheden
- Bakplaat met bakpapier
Ingrediënten
- 1 eiwit
- ½ tl zoet gerookte paprikapoeder
- ½ tl chilipoeder
- ¼ tl pimentpoeder
- ¼ tl kaneel
- 3 el rietsuiker
- ½ tl fijn zout
- 400 g gemengde ongezouten noten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Klop het eiwit schuimig in een mengkom. Meng de specerijen, de rietsuiker en het fijne zout erdoor. Schep hier de noten zorgvuldig doorheen zodat alle noten bedekt zijn met het eiwitmengsel. Spreid de noten in een enkele laag uit op de bakplaat.
- Rooster ongeveer 10 minuten in de oven, hussel eventueel halverwege om. Laat de geroosterde noten 5 minuten afkoelen op de bakplaat. Haal de noten los van het bakpapier en breek ze waar nodig in losse nootjes. Serveer liefst meteen.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.