Zoet-pittige geroosterde noten voor bij de borrel

30 minuten

Zoet-pittige geroosterde noten voor bij de borrel: gemakkelijk om te maken en buitengewoon lekker. Enne: een heerlijk ruikende keuken gegarandeerd!

Zelf noten roosteren 

De heerlijke geur die je ruikt als je langs een notenkraam op de markt loopt, is natuurlijk heel erg verleidelijk. Maar wist je dat het heel makkelijk is om thuis noten te roosteren? Dit kan in de pan, maar de oven heeft toch echt wel mijn voorkeur. Het voordeel van het zelf maken van geroosterde noten, is dat je de noten naar eigen smaak kunt kruiden. 

Tip: doe de noten in een glazen voorraadpot met luchtdichte deksel en zet het als pronkstuk op tafel. Zo houd je de door jou geroosterde noten langer goed! Ideaal, nietwaar?

Zoet-pittige geroosterde noten 

Bij een goede borrel kunnen noten natuurlijk niet ontbreken. Maar heb je wel eens zoet-pittige noten gegeten? Ik maakte deze noten met een specerijenmengsel, bestaande uit paprikapoeder, chilipoeder, pimentpoeder, kaneel – en een beetje rietsuiker voor een zoete touch. Je kunt de geroosterde noten natuurlijk zo zoet of pittig maken als jij zelf wilt, maar ik ben benieuwd wat je van mijn recept vindt. 

Wil je meer weten over noten? Lees dan mijn artikel over de verschillende soorten noten

Zoet-pittige geroosterde noten voor bij de borrel

Zoet-pittige geroosterde noten voor bij de borrel

Zoet-pittige geroosterde noten voor bij de borrel

5 van 1 stem
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Snack
Porties 400 gram noten

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier

Ingrediënten
 

  • 1 eiwit
  • ½ tl zoet gerookte paprikapoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • ¼ tl pimentpoeder
  • ¼ tl kaneel
  • 3 el rietsuiker
  • ½ tl fijn zout
  • 400 g gemengde ongezouten noten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Klop het eiwit schuimig in een mengkom. Meng de specerijen, de rietsuiker en het fijne zout erdoor. Schep hier de noten zorgvuldig doorheen zodat alle noten bedekt zijn met het eiwitmengsel. Spreid de noten in een enkele laag uit op de bakplaat.
  • Rooster ongeveer 10 minuten in de oven, hussel eventueel halverwege om. Laat de geroosterde noten 5 minuten afkoelen op de bakplaat. Haal de noten los van het bakpapier en breek ze waar nodig in losse nootjes. Serveer liefst meteen.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.