Koekjes recepten

Dit recept valt onder

3 ingredienten havermout chocolate chip koekjes

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 15 minuten
  • Aantal personen 12 koekjes

Ingredienten

2 grote bananen

160 gr havermout (ik gebruikte 80 gr havervlokken en 80 gr havermout)

90 gr chocolate chips (of cacao nibs als je geen toegevoegde suikers wilt)

Sharing is caring!

Koningsdag!

Het leek me dat jullie wel een beetje klaar zijn met het oranje bakken. (zo niet, dan vind je hier het recept voor de oranje tompouce en hier het recept voor de oranje koeken!) Daarom heb ik vandaag een heerlijk en supermakkelijk havermout koekje. Een koekje dat echt letterlijk maar drie ingrediënten heeft en binnen no time op tafel staat.

3 ingredienten koekje

Dat jullie dol zijn op koekjes waarbij je slechts een paar ingredienten nodig hebt is inmiddels wel duidelijk en dat snap ik volledig! Daarom dus vandaag nog een topper. Hartstikke handig als je last minute nog wat wilt bakken.

Geen geraffineerde suikers!

Bovendien heeft dit koekje geen geraffineerde suikers, maar worden ze gezoet met de bananen. Ideaal voor al die mensen die liever geen suiker toevoegen aan een koekje. Wil je geen suiker, neem dan niet de standaard chocolade chips maar gebruik bijvoorbeeld cacao nibs. Die hebben wel die smaak van chocola, maar er zit geen suiker in.

Gebruik hiervoor geen gehakte chocola. Althans dat kan op zich wel maar dat smelt in de oven waardoor je een plasje chocola overhoudt. Heb je niks anders in huis? Dan altijd proberen, maar ik kan niet instaan voor het resultaat! 😉

3 ingredient havermout

3 ingredienten havermout chocolate chip cookie

Aantal personen: 12 koekjes
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 2 grote bananen
  • 160 gr havermout (ik gebruikte 80 gr havervlokken en 80 gr havermout)
  • 90 gr chocolate chips (of cacao nibs als je geen toegevoegde suikers wilt)

Instructies

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Neem een kom en prak met een vork de bananen fijn. Voeg de havermout toe en kneed het even goed door met je handen.

Voeg dan de chocolate chips toe en meng het nog een keer goed door.

Voor het maken van de koekjes, maak je van 1 of 2 eetlepels de koekjes. Druk ze met je handen goed bij elkaar en leg op een bakplaat met bakpapier.

Zet in de oven en bak ze goudbruin in ongeveer 15 minuten

Notes

Gebruik je alleen havervlokken voor dit recept dan zal het lastig worden om een samenhangend geheel ervan te maken. Alleen havermout zorgt voor een steviger koekje, maar ik vind de mix lekker.

Willen de koekjes echt niet bij elkaar blijven plakken? Dan kan het dat je bananen kleiner waren. Wat extra banaan toevoegen kan dan de oplossing zijn. Er kan niet echt veel mis gaan met deze koekjes dus kijk gewoon wat werkt. De ene banaan is de andere niet dus even proberen is het beste advies!

Nog meer lekkers