Wat is scroppino?
De originele scroppino komt uit het noorden van Italië, uit de regio Veneto om precies te zijn. Traditioneel wordt ‘ie gemaakt met prosecco, wodka en citroensorbet, een soort volwassen slush puppy, maar dan véél chiquer. Het idee is dat je een lichte, frisse pauze hebt tussen alle gangen van een Italiaanse maaltijd. Maar hé, wie zegt dat je ‘m alleen tijdens een diner mag drinken? Hier maken we er gewoon een zomers feestje van.
En deze variant… die is net even anders dan de klassieke versie. Hier gaan we voor perzik! Want perzik en Italië is een match made in foodie heaven. Denk maar aan die sappige, zongerijpte perziken die je daar op de markt koopt…. sappig, zoet en intens van smaak. In deze scroppino zorgen ze voor die zwoele, zachte twist
Italiaanse perzik scroppino
Voor het bereiden van deze scroppino heb je slechts 5 ingrediënten nodig: perzik, agave siroop, wodka, prosecco en rozemarijn. Het maken van dit lekkere ding kost je slechts 15 minuten tijd. Wel moet je nog wat geduld hebben, de perzik moet 6 uur de vriezer in, maar dan heb je ook wat. Heb je nou echt geen geduld of tijd om zo lang te wachten op jouw sprankelende scroppino? Dan kun je ook gaan voor de bevroren perzik uit de supermarkt.
De zoete smaak van de perzik past perfect bij de frisheid van een mousserende wijn en ijskoude drank. Het geeft je het gevoel alsof je even ontsnapt aan de hitte van de zomer én dat kan ik nu wel gebruiken.
De smaakexplosie van zoet, zuur en fris maakt het drinken van een perzik scroppino een ware ervaring, én in combinatie met een Italiaans diner is het echt delizioso. Wil je deze Italiaanse perzik scroppino combineren met een Italiaans diner? Maak dan als voorafje mijn bruschetta met geitenkaas, perzik en walnoot en als hoofdgerecht mijn pasta al forno met kip en paddenstoelen.
Extra serveer tip!
Zorg dat alles goed koud is. Echt, een warme scroppino is een beetje als lauwe cola, gewoon niet wat je wil. Zet je glazen eventueel even in de vriezer voor een paar minuten voor die extra ijskoude touch. En serveer ‘m bijvoorbeeld naast een fruitig dessert of bij een plankje met zoete lekkernijen na het eten. Of gewoon: op het balkon, in de tuin of op je dakterras, met je zonnebril op en je favoriete playlist aan.

Italiaanse perzik scroppino
Benodigdheden
- Bakpapier
- 4 champagneglazen
- Blender
Ingrediënten
- 3 verse perziken (ontpit, geschild en in blokjes)
- 2 el agave siroop
- 4 el wodka
- 240 ml prosecco
- 2 takje rozemarijn
Bereidingswijze:
- Schil de perziken, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Leg een stuk bakpapier op een bord en verdeel de perzik erover. Laat helemaal bevriezen, dat duurt minimaal 4 uur.
- Doe ook de wodka en de glazen in de vriezer en zet de prosecco koud in de koelkast.
- Doe de bevroren perzik met de agave siroop in een blender en maal glad.
- Voeg de wodka en prosecco toe en maal kort mee.
- Schenk de scroppino in glazen. Knip de rozemarijn doormidden en garneer de cocktail met een takje.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over Miljuschka