Italiaanse perzik scroppino

Als ik denk aan fris, koud, perzik en bubbels, dan denk ik aan bella Italia. In hartje Italië dronk ik de klassieke Italiaanse scroppino met citroenijs. Heerlijk vind ik deze licht alcoholische drank als tussengerecht tijdens een uitgebreid diner, of als digestief om de maaltijd op een feestelijke manier af te sluiten. Maar wist je dat dit verfrissende romige drankje vooral heerlijk is in combinatie met perzik? Echt perfect voor de zomermaanden en laat ik nou precies het recept voor jou hebben…

Italiaanse perzik scroppino

Voor het bereiden van deze scroppino heb je slechts 5 ingrediënten nodig: perzik, agave siroop, wodka, prosecco en rozemarijn. Het maken van dit lekkere ding kost je slechts 15 minuten tijd. Wel moet je nog wat geduld hebben, de perzik moet 6 uur de vriezer in, maar dan heb je ook wat. Heb je nou echt geen geduld of tijd om zo lang te wachten op jouw sprankelende scroppino? Dan kun je ook gaan voor de bevroren perzik uit de supermarkt. 

De zoete smaak van de perzik past perfect bij de frisheid van een mousserende wijn en ijskoude drank. Het geeft je het gevoel alsof je even ontsnapt aan de hitte van de zomer én dat kan ik nu wel gebruiken.

De smaakexplosie van zoet, zuur en fris maakt het drinken van een perzik scroppino een ware ervaring, én in combinatie met een Italiaans diner is het echt delizioso. Wil je deze Italiaanse perzik scroppino combineren met een Italiaans diner? Maak dan als voorafje mijn bruschetta met geitenkaas, perzik en walnoot en als hoofdgerecht mijn pasta al forno met kip en paddenstoelen.

Scropino bewerkt
Totale tijd6 uur 15 minuten

Italiaanse perzik scroppino

Nog geen beoordelingen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 2 verse perziken (ontpit, geschild en in blokjes)
  • 4 el agave siroop
  • 2 el wodka
  • 1/2 fles prosecco
  • 1 takje rozemarijn

Bereidingswijze: 

  • Schil de verse perziken, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Bekleed een bord of plaat met bakpapier. Verdeel de blokjes perzik over de plaat, zet in de vriezer en laat minstens 6 uur bevriezen. 
  • Doe de bevroren perzik in een blender of keukenmachine. Pulseer in korte stoten terwijl je lepel voor lepel de agave siroop toevoegt. Ga door tot je een gladde sorbet hebt en stop dan meteen, zodat het ijs niet onnodig smelt. 
  • Schep bolletjes van de sorbet in mooie glazen, voeg aan elk glas ½ eetlepel wodka toe en verdeel de prosecco over de glazen. Serveer meteen. 
  • Tip: Garneer de Italiaanse perzik scroppino met een takje rozemarijn.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.