Hollandse cakepops zelf maken

Cakepops zijn jarenlang een rage geweest in Amerika. Ik at ze daar bij Holy Cacao in Austin, waar drie chocolade broeders toveren met chocola. Mijn variant is op en top Hollands: gemaakt met jodenkoeken en gegarneerd met stroopwafel. Machtige bommetjes, maar o, wat kun je hier moeilijk vanaf blijven!

Bereidingswijze Hollandse cakepops

Maal de jodenkoeken fijn in de keukenmachine en doe in een kom. Maal de stroopwafel fijn in de keukenmachine en zet apart (hiermee ga je straks garneren)

Meng het kruim van de jodenkoeken met de roomkaas tot een gladde massa. Rol er balletjes van, steek in elk balletje een stokje en zet deze op een met bakpapier bekleed bord 30 minuten in de koelkast.

Smelt de chocolade. Meng de gesmolten chocolade met de olie. Pak de stokjes vast en dip de balletjes in de chocolade. Zet ze weer op het met bakpapier beklede bord. Bestrooi de nog natte chocoladetruffels direct met het stroopwafelkruim. Zet nog 30 minuten in de koelkast. Hou je cakepops over? Bewaar ze in de koelkast.

Hollandse cakepops
Totale tijd10 minuten

Hollandse cakepops zelf maken

Voorbereiden 10 min. Aantal personen 6 grote cakepops
3.89 van 18 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

6 portie(s)

Ingredienten

  • 150 gr jodenkoeken
  • 1 stroopwafel
  • 125 gr roomkaas op kamertemperatuur
  • 200 gr pure chocolade
  • 1 el koolzaadolie of neutrale kokosolie
  • Benodigheden
  • Satéprikkers of cakepop stokjes
  • Keukenmachine
  • Bakpapier

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Maal de jodenkoeken fijn in de keukenmachine en doe in een kom. Maal de stroopwafel fijn in de keukenmachine en zet apart (hiermee ga je straks garneren).
  • Meng het kruim van de jodenkoeken met de roomkaas tot een gladde massa. Rol er balletjes van, steek in elk balletje een stokje en zet deze op een met bakpapier bekleed bord 30 minuten in de koelkast.
  • Smelt de chocolade. Meng de gesmolten chocolade met de olie. Pak de stokjes vast en dip de balletjes in de chocolade. Zet ze weer op het met bakpapier beklede bord. Bestrooi de nog natte chocoladetruffels direct met het stroopwafelkruim. Zet nog 30 minuten in de koelkast. Hou je cakepops over? Bewaar ze in de koelkast.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.