Disco cakepops

1 uur 20 minuten

Disco cakepops: mijn kinderen zijn er dol op! Het heeft ook gewoon iets, het eten van een decoratief, hapklaar dessert op een stokje dat zo leuk is. Nog leuker: je kunt deze party’s on a stick heel makkelijk thuis maken! Het enige wat je nodig hebt, is cake (obviously), glazuur, stokjes en een paar extra ingrediënten om deze feestelijke traktaties te voorschijn te toveren.

Hoe maak je cakepops?

Deze zelfgemaakte  disco cakepops zijn de perfecte traktatie voor verjaardagen, babyshowers en al die andere feestelijke momenten. Je kunt ze zelfs afzonderlijk inpakken en aan je gasten meegeven.

Of dit nu de eerste keer is dat je cakepops maakt, of je skills gewoon een beetje roestig zijn, ik heb een paar handige tips en trucs die je kunt gebruiken tijdens het bakken, verkruimelen, vormgeven en decoreren van jouw pops.

Tips voor de perfecte cake pops:

  • Als de cake uit de oven komt, laat hem dan een paar minuten afkoelen en schep hem dan voorzichtig in de kom van je keukenrobot (als je die hebt). Gebruik de platte menghaak om de warme cake snel te verkruimelen. Zorg dat de cake eerst écht aan zichzelf blijft plakken VOORDAT je het glazuur toevoegt! Je kunt dit ook in een keukenmachine doen of het proberen met een handmixer, hoewel de cake makkelijk vast kan gaan zitten in de meer garde-achtige kloppers.
  • Cakepops zijn relatief makkelijk te maken, maar vereisen wel wat geduld. Allereerst moet je wachten tot de cakepops zijn afgekoeld nadat je de stokjes in chocolade hebt gedoopt en ze in het midden van het cake bolletje hebt gedrukt. Door ze in de vriezer te leggen, wordt alles steviger, zodat je geen “pop” verliest tijdens het glazuren. Je hoeft overigens niet lang te wachten: 10 minuten is meer dan voldoende. Heb jij ondertussen even lekker de tijd om een kop koffie te zetten of door je Instagram feed te scrollen.
  • Om ervoor te zorgen dat je cake pops niet kapot gaan nadat je ze in het glazuur hebt gedoopt, moet je ze rechtop houden. Een goed trucje daarvoor is om een ​​kartonnen eierdoos om te draaien en, met een schilmesje of een schaar, kleine gaatjes in het midden van elke sectie te maken. Daarna kun je de stokjes in elk gaatje een stokje zetten en het geheel in de koelkast laten opstijven. 
  • Wees niet bang om te experimenteren. Varieer met je decoraties. Probeer verschillende kleuren candy melts, kleurstoffen, sprinkles, noten, geen cake pop is te dol. Of probeer deze Hollandse versie.

Disco cakepops

Disco cakepops

Disco cakepops

4.06 van 17 stemmen
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Porties 16 cakepops

Benodigdheden

  • Mixer met menghaak
  • Bakvorm (23 x 23 cm)
  • Bakplaat met bakpapier
  • Cakepop stokjes of lollystokjes
  • Kleine spuitzakjes
  • Pot met suiker
  • Bakplaatje met bakpapier

Ingrediënten
 

Voor de cake:

  • 140 g roomboter op kamertemperatuur
  • 200 g suiker
  • 1 ei
  • 240 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baksoda
  • 40 g

    cacao


  • 300 ml karnemelk

Extra:

  • 75 g roomkaas
  • 600 g candy melts in kleuren naar keuze of witte chocolade als je geen candy melts kunt vinden
  • sprinkels naar keuze (hoe meer hoe leuker!)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  • Mix de roomboter met de suiker romig. Voeg dan het ei toe en mix verder.
  • Zeef in een andere kom de bloem, cacao, bakpoeder en baksoda en meng kort.
  • Voeg 1/3 van de karnemelk bij de botermix en daarna 1/3 van het bloemmengsel. Dan weer de karnemelk en dan weer het bloemmengsel, en weer herhalen.
  • Vet de bakvorm royaal in met boter of bakspray. Giet het cakebeslag in de vorm en bak op 180 graden (hetelucht) in 25 à 35 minuten gaar. Je cake is gaar als een satéprikker er droog uitkomt. Laat afkoelen.
  • Verkruimel de cake in een kom tot fijne kruimels. Haal eventuele harde stukjes eruit. Voeg hier de roomkaas aan toe. Meng goed, rol er balletjes van en leg deze op een bord. Zet even in de koelkast.
  • Smelt ondertussen de candy melts of witte chocolade au bain-marie. Dip de lollystokjes in de gesmolten chocolade en steek elk daarna in een cakebolletje. Laat dit even hard worden in de koelkast.
  • Doe de gesmolten chocolade of candy melts in bak(jes) en dip de bolletjes erin. Dip ze in de sprinkels en laat uitharden op een plaatje met bakpapier. Je kunt ze ook rechtop in een pot met suiker zetten, dan blijven ze mooi rechtop staan.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.