Niet minder lekker maar een stuk steviger. Bovendien zijn ze glutenvrij en lactosevrij. Overigens moet je bij glutenvrij ook altijd goed letten op je bakpoeder en de havermout. Check altijd of deze wel glutenvrij zijn, want veel havermout is dat niet doordat het verwerkt wordt in een fabriek waar ook tarwe wordt verwerkt. En hetzelfde geld voor bakpoeder. Dus check even de verpakking want het hoort er altijd op te staan.
Om de havermout pannenkoeken te maken moet je natuurlijk eerst een beslag maken. Je kunt dit in gedeeltes doen of voor de makkelijke optie gaan en alle ingrediënten behalve de olie in het bakje van een staafmixer te doen.
Even blenden
Blend vervolgens het beslag voor de havermout pannenkoekjes even door. Heeft niet lang nodig. Je kunt de havermout helemaal glad blenden maar dat hoeft absoluut niet. Zorg wel dat je rijpe bananen gebruikt voor het beste resultaat qua smaak.
Voor de havermout pannenkoekjes gebruik ik kokosdrink. En dan bedoel ik dus niet kokosmelk uit blik, maar de kokosdrink die je in een pak koopt. Die is dunner. Je vindt hem vaak bij de amandelmelk in het supermarktschap.
Je kunt de kokosdrink ook vervangen voor amandelmelk of havermelk als je dat liever hebt. Dan ben je de kokos smaak uiteraard kwijt, maar dat is geheel aan jou. In beide gevallen is het lekker.
Serveer de havermout pannenkoekjes vervolgens met lekker veel vers fruit en eventueel nog wat honing. Het heeft weinig zoetstof nodig want door de bananen zijn de pannenkoekjes al zoet van zichzelf.
Check ook deze havermoutpannenkoekjes met bosbessen.

Havermout pannenkoekjes met kokos en banaan
Ingrediënten
- 150 gr havermout
- 2 rijpe bananen
- 2 tl bakpoeder
- 1 ei
- 180 ml kokosdrink uit een pak, dus niet kokosmelk uit een blik!
- 2 el kokos- of olijfolie om te bakken
- Om te serveren vers fruit en/of honing
Bereidingswijze:
- Doe alle ingrediënten voor de pannenkoekjes, behalve de olie in de kom van de staafmixer. Draai alles tot een glad geheel.
- Het beslag is dikker dan normaal pannenkoekenbeslag.
- Verhit een koekenpan met een beetje van de olie en schep wat van het beslag in de koekenpan.
- Bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin (ongeveer 3 minuten per kant) en serveer met vers fruit naar keuze of eet ze zo op.
Voedingswaarde per portie
- Recepten
- Dieetsoorten
- Glutenvrije recepten
- Hollandse recepten
- Lactosevrije recepten
- Ontbijt recepten
- Pannenkoek recepten
- Wereldkeuken

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.