Appelmoes-pannenkoekjes voor in de lunchbox

40 minuten

Appelmoes-pannenkoekjes voor in de lunchbox: pannenkoekjes met een frisse, fruitige smaak die je kunt eten als ontbijt, tijdens de lunch of gewoon als snack.

Appelmoes-pannenkoekjes

Ik ben dol op pannenkoekjes in alle vormen en smaken, en heb ondertussen al aardig wat variaties gemaakt. Vandaag maken we appelmoes-pannenkoekjes. Kinderen zijn er dol op! En zo krijgen ze toch wat extra vitamientjes binnen. Het geeft deze pannenkoekjes bovendien een frisse en fruitige smaak. Je kunt de appelmoes zelf maken, maar een pot appelmoes kopen kan ook zeker. Koop dan bijvoorbeeld een variant waar geen extra suiker aan is toegevoegd.

Dol op fruitige pannenkoeken? Maak dan ook eens mijn havermout pannenkoekjes met kokos en banaan.

Zelfrijzend bakmeel 

Om deze appelmoes-pannenkoekjes te maken, gebruik ik zelfrijzend bakmeel. Dit is een combinatie van bloem en bakpoeder dat je kant-en-klaar in de winkel kunt kopen. Het voordeel van deze combinatie is dat je pannenkoekjes lekker luchtig worden en mooi rijzen; maar je kunt natuurlijk ook losse bloem kopen en hier zelf wat bakpoeder aan toevoegen.  

Appelmoes-pannenkoekjes voor in de lunchbox

Appelmoes-pannenkoekjes voor in de lunchbox

Appelmoes-pannenkoekjes voor in de lunchbox

No ratings yet
Totale tijd 40 minuten
Gang Lunch, Ontbijt, Snack
Porties 20 stuks

Benodigdheden

  • (hand)Mixer

Ingrediënten
 

  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • snuf fijn zout
  • 1 ei
  • 300 ml karnemelk
  • 125 ml appelmoes
  • boter

Instructies
 

  • Meng het zelfrijzend bakmeel met het zout in een mengkom. Maak een kuiltje in het midden. Breek het ei boven het kuiltje, schenk de karnemelk erbij en klop met een handmixer tot een glad beslag. Roer de appelmoes erdoor.
  • Verhit een anti-aanbakpan op middelhoog vuur. Smelt hierin een klontje boter en bak een lading kleine pannenkoekjes – gebruik 1 fliinke eetlepel beslag per pannenkoekje. Ze hebben circa 5 minuten nodig in de pan om ze aan beide kanten bruin en vanbinnen gaar te bakken.
  • Herhaal tot het beslag op is. Eet ze meteen op, bewaar ze in een luchtdicht bakje in de koelkast of vries ze in. Lekker met poedersuiker.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.