Halloween gevulde paprika
35 minuten
Halloween wordt toch al snel geassocieerd met zoete lekkernijen. En hoewel dat natuurlijk ook super leuk is, wil je misschien ook eens wat gezonders maken. Dus hier mijn gevulde paprika voor Halloween. Ook weer een heel leuk klusje om te doen met de kids.
Het is even gepriegel met een mesje om het gezichtje in de paprika te maken, maar het hoeft zeker niet perfect. Zorg dat de gaten niet al te groot worden, want je wilt natuurlijk niet dat de vulling er net zo hard weer uitloopt.
Check ook mijn Halloween knakworst mummies!
Halloween gevulde paprika
Ingrediënten
Ingrediënten
- 4 paprika's in verschillende kleuren
- 1 ui gesnipperd
- 1 wortel in blokjes
- 150 gr linzen gaar uit blik of pot
- 150 gr mais uit blik of pot
- 3 el tomatenpuree
- 100 gr geraspte kaas
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl komijnpoeder
- Olijfolie
- Peper en zout
Instructies
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C
- Verhit een eetlepel olie in een pan en fruit de ui op laag vuur aan. Voeg de wortel, komijnpoeder en chilipoeder toe en bak een paar minuten mee. Roer vervolgens de tomatenpuree erdoor plus een klein scheutje water en laat op laag vuur zachtjes garen.
- Voeg als de wortel gaar is, de linzen en de mais toe en haal van het vuur. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd het bovenkantje van de paprika's af en verwijder de pitjes en zaadlijsten. Snijd met een klein mesje een mond, ogen en neus uit.
- Vul de paprika's met het groentenmengsel en bestrooi met kaas. Zet de paprika's op een bakplaat met bakpapier en bak ongeveer 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.