Geestenchips: een originele Halloween traktatie

Tijd

Deze griezelige geestenchips zijn een originele traktatie voor Halloween. Je maakt ze van naturel bloemtortilla’s die je op smaak brengt met een kruidige olie van komijn, chilipoeder, paprikapoeder en zout.

Tips voor deze originele Halloween traktatie

De truc is om de met olie in gesmeerde tortilla’s vervolgens uit te snijden of steken in de vorm van geesten. Je kunt zelf een stencil met bakpapier maken en deze als basis gebruiken, maar je kunt ook een koekjessteker in de vorm van spookjes kopen en deze gebruiken. 

Tip: ik heb nog veel meer makkelijke Halloween traktaties op mijn website staan: bekijk daarvoor alle Halloween recepten op deze pagina.

Geestenchips

Geestenchips

Geestenchips

No ratings yet
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 20 min
Gang Traktatie
Keuken Halloween
Porties 6 stuks

Ingrediënten
 

  • 2 tortilla’s naturel
  • 20 ml zonnebloemolie
  • 0,5 tl chilipoeder
  • 0,5 tl gemalen komijn
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • 0,5 tl zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de olie met chilipoeder, paprikapoeder, komijnpoeder en zout.
  • Snijd de tortilla’s, eventueel met een stekervorm, in de vorm van geesten en leg op de bakplaat. Bestrijk met een kwastje met de specerijenolie.
  • Bak ongeveer 10 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte doos.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!