Halloween gevuld eitje
Laat me je vertellen: deze gevulde eieren met olijf-spinnetjes zijn niet zomaar een snack. Ze hebben karakter. Het contrast tussen het zachte, romige eidoogje en het zoute, stevige olijfje maakt elke hap spannend. En doordat je de eitjes zelf kunt “versieren”, geef je je gasten meteen dat wow-moment. Het is geen showstopper alleen vanwege uiterlijk, het is heerlijk, verrassend en makkelijk.
De ideale spooky Halloween traktatie
Het maken van de spinneneitjes is super eenvoudig. Als je ooit een gevuld eitje hebt gemaakt, dan weet je al waar het heengaat… Natuurlijk is het leukste van deze spinneneitjes dat je er ook echt spinnetjes van olijf van maakt. Ik heb hier zwarte olijven gebruikt, maar groene kan natuurlijk ook. Dat ziet er net wat minder scary uit, maar qua smaak net zo lekker!
Wil je nog meer leuke traktatie snacks voor Halloween op 31 oktober? Ik heb natuurlijk nog veel meer spannends, kijk snel naar de volgende recepten of scrol verder voor het recept van deze gevulde eieren met olijfspinnetjes!

Een gevuld eitje is altijd goed
Ah, het gevulde eitje, old school, maar altijd een hit. Er zit iets troostends in die zachte, romige vulling die samensmelt met het perfect gekookte eiwit. Simpel, maar zo bevredigend. De structuur, de smaak, dat kleine beetje pit van mosterd of kerrie… het is comfortfood in één hap. En laten we eerlijk zijn: zodra die schaal met gevulde eieren op tafel komt, zijn ze binnen no-time verdwenen. Er is gewoon iets onweerstaanbaars aan dat klassiekertje, alsof elk eitje fluistert: “Neem mij, ik ben precies wat je nodig hebt.”

Halloween traktatie: gevulde eieren met olijfspinnetjes
Ingrediënten
- 10 eieren
- 20 zwarte olijven zonder pit
- blaadjes van 1 takje tijm fijn gehakt
- 2 el mayonaise
- 1 tl tabasco
- 1 tl pittige mosterd
- 1 tl paprikapoeder
Bereidingswijze:
- Breng de eieren in een pan met koud water en een klein beetje zout aan de kook en laat ze in 5 minuten hard koken.
- Laat de eieren "schrikken" onder de koude kraan, laat afkoelen en pel ze.
- Snij de eieren overdwars doormidden en lepel het eigeel er voorzichtig uit. Doe het gekookte eigeel in een kom en prak met een vork.
- Voeg aan de geprakte eidooiers de mayonaise, tijm, tabasco en mosterd toe en meng tot een smeuïge massa. Breng op smaak met zout en peper en doe het mengsel in een spuitzak met brede spuitmond.
- Spuit een dikke toef eimengsel in ieder half gekookt ei en strooi hierover wat paprikapoeder. Blijven de eitjes niet zo goed liggen, dan kun je een héél klein plakje van de bolle kant afsnijden zodat ze stabiel blijven.
- Maak de gevulde eieren tenslotte af met een doormidden gesneden olijf (lichaam van de spin) en de tweede helft van de olijf in zes of acht dunne reepjes (pootjes van de spin) op de vulling te leggen. Voilà, je Halloween traktatie is klaar!
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over Miljuschka