Bijgerecht recepten

Wilde spinazie recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 5 min.
  • Bereiden 15 min.
  • P Aantal personen Diverse mogelijkheden

Ingredienten

1 kilo wilde spinazie

100 gram gerookte spekjes

2 tenen knoflook

zout en peper

Zoek je nog iets lekkers om aan je dagelijkse groenteboost te komen? Mijn wilde spinazie recept is dan misschien een goed idee voor je om te gaan maken. Als je van spinazie houdt natuurlijk! De naam wilde spinazie wordt vaak gebruikt om een grovere en stuggere variant van grootbladige spinazie mee aan te duiden. Aangezien het blad wat onregelmatig is, is wilde spinazie het meest geschikt om te wokken. Dat heeft ook te maken met het feit dat het niet zo snel slinkt en makkelijker beetgaar blijft. Mijn recept voor wilde spinazie is echt een bijgerecht. Maak het bijvoorbeeld eens samen met een lekkere aardappelpuree en een lekker stuk gehakt.

Recept wilde spinazie wokken: bereidingswijze

Wilde spinazie wokken is echt een koud kunstje. Als je de stappen van dit recept volgt, heb je heel snel een heerlijk groentegerecht op tafel staan.

Je begint met het schoonmaken van de spinazie. Vervolgens bak je de spekjes uit in een grote wokpan. Snijd nu de knoflook in kleine plakjes en bak dit nog 1 minuut mee. Doe er nog wat zout en peper overheen. Nu bak je de wilde spinazie mee totdat deze tot de helft van het oorspronkelijke volume geslonken is. Zorg ervoor dat je alles regelmatig omschept.  Gooi ook niet alles in één keer in de pan. Het werkt namelijk een stuk makkelijker als je de spinazie in kleinere porties aan de wokpan toevoegt.

Nog meer lekkers