Budget recepten

Koken uit de voorraadkast – risotto met paddenstoelen

Samenvatting

  • Voorbereiden 30 min.
  • Bereiden 20 min.
  • P Aantal personen 2 personen

Ingredienten

150 gr risottorijst

1 zakje (15 gr) porcini

150 gr doperwten

150 gr kipdijfilet, in blokjes

100 gr spinazie

1 liter bouillon

125 ml witte wijn

peper en zout

Geraspte kaas (optioneel)

Sharing is caring!

Een van mijn all time favorites is toch wel risotto! Want hoe makkelijk is dit gerecht eigenlijk te maken? En perfect als je alleen maar voorraadproducten hebt. Voor dit recept heb je nodig: risottorijst, gedroogde paddenstoelen, doperwtjes uit de diepvries, kipdij 150 gr, spinazie en liefst wat geraspte kaas. O en bouillon natuurlijk en wat witte wijn.

Vers of uit de vriezer

Heb je nog verse spinazie dan kun je die natuurlijk gebruiken in plaats van de diepvries, maar beiden zijn even lekker. De gedroogde porcini geven een uitgesproken smaak aan de risotto en zorgen ervoor dat je dit keer op keer gaat maken. Met of zonder gezondheidscrisis!

Probeer ook eens deze heerlijke pasta met pesto

Bereidingswijze risotto met paddenstoelen

Verhit eerst de bouillon tot het goed heet is. Week de porcini minimaal 20 minuten in heet water tot ze zacht zijn geworden. Snij dan in kleinere stukjes. Zet apart. Snipper de ui en snij de knoflook klein.

Snij de kip in kleine blokjes, doe er zout en peper op en bak deze op hoog vuur goudbruin en krokant. Zet ook deze even apart.

Verhit een ruime koekenpan of een wok met wat olijfolie. Bak de ui tot deze glazig is en voeg dan de knoflook toe. Laat heel even meebakken. Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak dit even mee tot de korrels gaan glanzen. Giet de witte wijn erbij en roer tot nagenoeg alle wijn verdampt is.

Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe. Elke keer wacht je tot de bouillon bijna (maar niet helemaal!) verdampt is voor je weer een flinke scheut toevoegt. Dit herhaal tot de rijst gaar is. Dit zal zo’n 20 minuten in beslag nemen.

Halverwege kun je de gesneden porcini toevoegen en tegen het eind voeg je de spinazie, de doperwten en de kip toe. Laat de spinazie slinken en de doperwten en kip weer goed heet worden.

Doe er op het eind wat geraspte parmezaanse kaas door en eet meteen.

Nog meer lekkers