Risotto met paddenstoelen

Heb je nog verse spinazie dan kun je die natuurlijk gebruiken in plaats van de diepvries, maar beiden zijn even lekker. De gedroogde porcini geven een uitgesproken smaak aan de risotto en zorgen ervoor dat je dit keer op keer gaat maken. Met of zonder gezondheidscrisis!

Probeer ook eens deze heerlijke pasta met pesto

Risotto met paddenstoelen

Risotto met paddenstoelen
Totale tijd50 minuten

Koken uit de voorraadkast – risotto met paddenstoelen

4.27 van 83 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 portie(s)

Ingrediënten

  • 150 gr risottorijst
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 zakje 15 gr porcini
  • 150 gr doperwten
  • 150 gr kipdijfilet in blokjes
  • 100 gr spinazie
  • 1 liter bouillon
  • 125 ml witte wijn
  • Peper en zout
  • Geraspte kaas optioneel

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Verhit eerst de bouillon tot het goed heet is. Week de porcini minimaal 20 minuten in heet water tot ze zacht zijn geworden. Snij dan in kleinere stukjes. Zet apart. Snipper de ui en snij de knoflook klein.
  • Snijd de kip in kleine blokjes, doe er zout en peper op en bak deze op hoog vuur goudbruin en krokant. Zet ook deze even apart.
  • Verhit een ruime koekenpan of een wok met wat olijfolie. Bak de ui tot deze glazig is en voeg dan de knoflook toe. Laat heel even meebakken. Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak dit even mee tot de korrels gaan glanzen. Giet de witte wijn erbij en roer tot nagenoeg alle wijn verdampt is.
  • Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe. Elke keer wacht je tot de bouillon bijna (maar niet helemaal!) verdampt is voor je weer een flinke scheut toevoegt. Dit herhaal tot de rijst gaar is. Dit zal zo’n 20 minuten in beslag nemen.
  • Halverwege kun je de gesneden porcini toevoegen en tegen het eind voeg je de spinazie, de doperwten en de kip toe. Laat de spinazie slinken en de doperwten en kip weer goed heet worden.
  • Doe er op het eind wat geraspte parmezaanse kaas door en eet meteen.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.