Groente recepten

Dit recept valt onder

Groente bouillon recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 5 min.
  • Bereiden 3 uren
  • Aantal personen Diverse mogelijkheden

Ingredienten

3-4 kipkarkassen

2 uien, doormidden

4 kruidnagels

1 knoflookbol, doormidden

2 wortels geschild en in stukken

2 preien schoongemaakt en in vieren

1 laurierblad

8 peperkorrels

7 gram zout

kruiden zoals tijm, peterselie, rozemarijn eigenlijk wat je nog in de koelkast hebt liggen

Sharing is caring!

Het lekkerste van een bouillon is als je die ook helemaal zelf gemaakt hebt. Een bouillonblokje op zijn tijd moet natuurlijk kunnen, maar bedenk wel dat daar heel veel smaakmakers en zout in zitten. Vandaar dat ik hier een groente bouillon recept met je deel dat je helemaal zelf kunt maken. Een zelfgetrokken bouillon zit namelijk vol goede stoffen. Het helpt je je immuunsysteem verbeteren, is goed tegen cellulitis en heeft een geweldige umami-smaak. Ken je de kippenbouillon nog van je oma als je ziek was vroeger? Deze groente bouillon is dan ook een natuurlijke penicilline voor je. Zelf bewaar ik altijd alle karkassen en schillen om daar zo een keer in de week een heerlijke bouillon van te trekken.

Recept groente bouillon maken: bereidingswijze

Deze heerlijke groente bouillon duurt even om te maken, maar dan heb je ook wat! Wil je ook genieten van dit heerlijke en gezonde recept? Volg dan de hieronder beschreven stappen en maak mijn zelfgetrokken bouillon met groente.

Allereerst steek je de kruidnagels in de uien. Doe alles samen in een grote pan en giet er ruim water overheen. Breng het geheel dan aan de kook. Op het moment dat het kookt draai je het vuur terug zodat het suddert. Laat de groente bouillon vervolgens 3 uur lang  sudderen. Schuim vooral het eerste half uur regelmatig af. Let op want de bouillon kookt in. Dus op het moment dat er iets droog komt te staan, moet je zelf wat water toevoegen. Aan het eind van de rit zeef je de soep en kun je vervolgens heerlijke genieten van deze bouillon.

Tip 1: Heb je veel bouillon gemaakt? Vries deze dan in in diepvrieszakjes.

Tip 2: Als je de kipkarkassen weglaat, verdubbel je de hoeveelheid groenten. Doe er ook 2 pastinaken bij en laat 20 minuten koken. Anders wordt de groente bouillon te sterk.

Nog meer lekkers