Bijgerecht recepten

Groene asperges recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 min.
  • Bereiden 20 min.
  • P Aantal personen 4

Ingredienten

2 bossen groene asperges

4 tenen knoflook

olijfolie

zout en peper naar smaak

balsamico azijn

Parmezaanse kaas

Benodigheden

Ovenschaal of bakplaat

Sharing is caring!

Groene asperges: de ene persoon vindt ze heerlijk, de ander moet er weinig van hebben. Ik ben er zelf in elk geval een enorme fan van. Behoor jij zelf ook tot het pro groene asperge kamp? Ik ga je hier laten zien hoe je groene asperges kunt grillen in de oven zodat je een heerlijke maaltijd op tafel zet. Met name de finishing touch bij dit gerecht is geweldig en spectaculair om te doen. Je voelt je dat even echt een ware kooktovenaar!

Recept groene asperges, grillen in de oven: bereidingswijze

Op zoek naar een recept voor groene asperges om te grillen in de oven? Ik heb hier een super lekkere variant voor je uitgewerkt. Doe er je voordeel mee!

Verwarm allereerst de oven op 220 graden. Snijd daarna de houtige uiteinden van de asperges. Verdeel de groene stengels over een ovenschaal of bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Masseer de olie goed in en breng het geheel op smaak met zout en peper. Sla nu de knoflooktenen plat met een mes en voeg deze toe aan de ovenschaal. Plaats het geheel voor 20 minuten in de oven.

Als de oventijd voorbij is, wordt het tijd voor de echte magie. Sprenkel over de loeihete asperges de balsamico. Dit gaat dan knetteren en verdampen: iets wat er heel spectaculair uit ziet. Het is voor mij elke keer weer een feestje om dit mee te maken. Rasp er vervolgens naar smaak Parmezaanse kaas overheen. Nu kun je zelf gaan genieten van deze stroperige, zoutige en bovenal gezonde lekkernij.

Nog meer lekkers