Bijgerecht recepten

Gepofte biet recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 min.
  • Bereiden 35 min.
  • P Aantal personen Diverse mogelijkheden

Ingredienten

5 rauwe bieten

100 gram zachte geitenkaas

Honing, naar smaak

5 takjes tijm, de kruiden van de takjes geritst

Benodigheden

Aluminiumfolie

Sharing is caring!

Ik heb eigenlijk altijd wel rauwe bieten in huis liggen. Het voordeel is dat ze lang goed blijven. Rauw smaken ze prima maar je kunt er ook wat anders mee doen. Dat je ze kunt koken of grillen zal je niet meteen verrassen, maar heb je wel eens gepofte biet gemaakt en gegeten? Maak eens gebruik van mijn heerlijke gepofte rode biet recept. Lekker om te eten als voorgerecht. Of verdeel de bieten over wat sla, doe er dressing overheen en voilà: je hebt een heerlijke salade!

Recept gepofte biet met geitenkaas: bereidingswijze

Dit gepofte biet recept is vrij eenvoudig om zelf te maken, zeker als je de stappen hieronder goed volgt.

Begin allereerst door de oven voor te verwarmen op 180 graden. Vervolgens wikkel je de bieten in aluminiumfolie en leg je ze op een ovenschaal. Nu ga je de bieten tussen de 25 en 45 minuten poffen. De tijd is een beetje afhankelijk van de grootte van de biet. Als je makkelijk met de punt van een mes in de bieten kunt prikken, dan zijn ze gaar.

Haal de gepofte bieten nu uit de oven en open de pakketjes. Doe dit wel voorzichtig want die zijn erg heet! Verwarm nu de grill in de oven voor op de hoogste stand. Snijd de bieten kruislings bovenop in. Duw met je vinger in het midden van het kruis, waardoor de biet als het ware als een bloem open gaat. De opening vul je met de geitenkaas. Daar bovenop strooi je de tijmblaadjes en sprenkel je wat honing.

Zet de gepofte bieten met geitenkaas nu nog 5 minuten onder de grill, of totdat de geitenkaas mooi bruin is geworden.

Je kunt de bieten in de zomer trouwens ook prima op de barbecue bereiden. Je legt ze dan verpakt in de aluminiumfolie tussen de kolen van de barbecue.

Nog meer lekkers