Green Goddess salade
De Green Goddess salade is gezond, extreem lekker en je maakt hem ook nog eens makkelijk klaar. In deze groene salade gaan talloze groenten: ui, bosui, koriander, sperziebonen, groene asperges, verse doperwten, little gems en komkommer. Heb je nog een andere groene groente over in jouw koelkast? Dan kan die er nog prima bij. De groene salade maak je extra smaakvol en romig door een yoghurt dressing te maken met avocado.
Deze frisse salade kun je zĆ³ als lunch of maaltijdsalade eten, maar doet het ook prima als bijgerecht bij bijvoorbeeld een gegrilde dorade of geroosterd varkensvlees. Eet je de salade liever niet vega(n)? Voeg dan wat gebakken kipreepjes toe aan het gerecht!
Gezonde TikTok hype
Deze salade is perfect voor iedereen die op zoek is naar een gezonde maaltijd die snel te bereiden is. Het is ook ideaal voor mensen die hun dagelijkse dosis groenten willen verhogen of voor mensen die op zoek zijn naar een smaakvol alternatief voor traditionele salades. Wil jij even wat gezonder doen? Dan moet je zeker de Green Goddess salade proberen. Het is niet alleen een hype op TikTok, maar ook een gezonde optie die vol zit met voedingsstoffen en antioxidanten. Probeer het zelf en ervaar hoe lekker deze salade kan zijn!

Green goddess salade (vega)
Ingrediƫnten
- 2 rode uien
- 3 tenen knoflook
- 1 jalapeƱo peper
- 4 bosuien
- 4 el Griekse yoghurt
- 1 avocado
- 1 bosje (15gr) koriander
- 2 limoenen
- 1 snuf peper
- 1 snuf zout
- 200 gr sperziebonen
- 350 gr groene asperges
- 200 gr verse doperwten
- 4 kropjes little gem
- 1 komkommer
- 4 eieren maat M
Bereidingswijze:
- Begin met het maken van de green goddess dressing. Haal de schil van de rode ui en knoflook en hak beiden in grove stukken. Haal de zaadjes uit de jalapeno peper en snijd samen met bosui in stukken.
- Doe alle ingrediĆ«ntenĀ (behalve de limoen) voor de green goddess dressing in de blender (of gebruik een hoge mengkom en staafmixer) en blend tot een gladde saus. Breng verder op smaak met peper en zout (0,5 theelepel) en sap van de limoen.
- Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook en kook de sperzieboontjes, groene asperges en doperwten in 5-6 minuten beetgaar. Giet ze af in een vergiet en spoel ze voorzichtig af met koud water. Laat de groenten uitlekken.
- Kook ondertussen de eitjes (zacht) 6 minuten in kokend water. Giet ze af, laat ze schrikken in koud water.
- Snijd de little gem kropjes in parten en de komkommer in plakjes. Verdeel de little gem over de borden, leg de plakjes komkommer erbij en schep de groenten op de borden. Schenk de green goddess dressing over de groenten. Pel de eieren, halveer ze en geef ieder 2 helften. Lekker met toast of knapperig brood.
- Tip: gebruik je diepvriesgroenten? Dat kan, kook ze dan heel kort 2-3 minuten, giet ze af en laat ze uitlekken tot dat je ze verder gebruikt.
- Tip: wil je de salade vegan maken? Vervang de Griekse yoghurt voor een dikke kokosyoghurt en laat de eieren weg.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
