Ik gebruikte hier broccoli en bieslook, omdat ik dat nog in de koelkast had liggen en ik geloof in het opmaken van restjes. Maar groentes zoals courgette, champignons, wortelrestjes enzovoort passen hier ook heel goed in.
Bereidingswijze van deze glutenvrije quiche
Het maken van de glutenvrije quiche is echt kinderlijk eenvoudig. Ik vind het zelf het lekkerste om te eten als het lauwwarm is. Hou daar rekening mee als je het wilt serveren tijdens de paasbrunch. Je kunt het vers maken en dan op de tafel af laten koelen of je kunt hem van tevoren klaar maken, dan even kort opwarmen in de oven en serveren op de brunchtafel.
Meer lezen over glutenvrij eten? Check dan mijn 5 favoriete glutenvrije recepten

Glutenvrije quiche met gerookte zalm
Ingrediënten
- Ingrediënten
- 6 eieren
- 200 gr broccoli in roosjes gebroken
- 150 gr ham in blokjes
- 1 tl oregano
- 1 el verse bieslook gesnipperd
- Peper en zout
- 100 gr gerookte zalm
Benodigdheden
- Springvorm van 20 cm
Bereidingswijze:
- Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C. Neem een springvorm van 20 cm doorsnede en bekleed bodem en zijkanten met bakpapier.
- Blancheer de broccoli even een minuutje of vijf in kokend water met zout. Giet af en laat even goed uitdampen. Je wilt niet teveel vocht in je quiche hebben.
- Kluts de eieren even met de oregano, zout, peper en de gesnipperde bieslook. Doe de broccoli en de ham in de springvorm en giet hier de eieren overheen.
- Zet in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20-25 minuten of tot de quiche stevig genoeg is.
- Haal uit de oven en serveer met de gerookte zalm eroverheen gedrapeerd. Let dus op dat je de gerookte zalm niet meebakt!
Tip!
- Recepten
- Bakrecepten
- Brunch recepten
- Dieetsoorten
- Feestdagen recepten
- Glutenvrije recepten
- Lactosevrije recepten
- Paas recepten
- Quiche recepten
- Vis recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.