Glutenvrije quiche met gerookte zalm

Ik gebruikte hier broccoli en bieslook, omdat ik dat nog in de koelkast had liggen en ik geloof in het opmaken van restjes. Maar groentes zoals courgette, champignons, wortelrestjes enzovoort passen hier ook heel goed in.

Bereidingswijze van deze glutenvrije quiche

Het maken van de glutenvrije quiche is echt kinderlijk eenvoudig. Ik vind het zelf het lekkerste om te eten als het lauwwarm is. Hou daar rekening mee als je het wilt serveren tijdens de paasbrunch. Je kunt het vers maken en dan op de tafel af laten koelen of je kunt hem van tevoren klaar maken, dan even kort opwarmen in de oven en serveren op de brunchtafel.



Meer lezen over glutenvrij eten? Check dan mijn 5 favoriete glutenvrije recepten


Glutenvrije quiche
Totale tijd35 minuten

Glutenvrije quiche met gerookte zalm

4.10 van 40 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

8 portie(s)
  • Ingrediënten
  • 6 eieren
  • 200 gr broccoli in roosjes gebroken
  • 150 gr ham in blokjes
  • 1 tl oregano
  • 1 el verse bieslook gesnipperd
  • Peper en zout
  • 100 gr gerookte zalm

Benodigdheden

  • Springvorm van 20 cm

Bereidingswijze: 

  • Instructies
  • Verwarm de oven voor op 180˚C. Neem een springvorm van 20 cm doorsnede en bekleed bodem en zijkanten met bakpapier.
  • Blancheer de broccoli even een minuutje of vijf in kokend water met zout. Giet af en laat even goed uitdampen. Je wilt niet teveel vocht in je quiche hebben.
  • Kluts de eieren even met de oregano, zout, peper en de gesnipperde bieslook. Doe de broccoli en de ham in de springvorm en giet hier de eieren overheen.
  • Zet in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20-25 minuten of tot de quiche stevig genoeg is.
  • Haal uit de oven en serveer met de gerookte zalm eroverheen gedrapeerd. Let dus op dat je de gerookte zalm niet meebakt!

Tip!

Maak je de quiche van tevoren klaar voor de dag erna, bewaar deze dan in de koeling en warm het – verpakt in aluminiumfolie – voor een minuutje of tien even op in de oven. Doe daarna de gerookte zalm erop. De quiche hoeft niet bloedheet te zijn. Lauwwarm is het lekkerste
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.