Gezonde recepten

Dit recept valt onder

Witte asperges met ei

Samenvatting

 • Bereiden 20 minuten
 • Aantal personen 4

Ingredienten

16 witte asperges

4 eieren

1 foelie

120 gram boter

4 takjes peterselie

4 plakken ham

Sharing is caring!

Hoe traditioneel wil je het hebben? Het is natuurlijk asperge seizoen en ik probeer dan altijd zoveel mogelijk van dat heerlijke witte goud te eten. Vandaar dat ik deze week voor jullie een aantal fijne en verrassende asperge recepten op de site ga delen.

Witte asperges met ei

De eerste is een traditionele in een klein beetje ander jasje. Want van oudsher ken je waarschijnlijk wel de witte asperges die je eet met ham en ei. Dit recept is heel eenvoudig. Ik eet het altijd met een lekkere botersaus, aangezien alle asperges daar lekkerder van worden en deze witte asperges met ei zijn daar geen uitzondering op!

Bereidingswijze asperges

De makkelijkste manier om de asperges te bereiden vind ik altijd door het kort te laten koken (een minuut of drie) en daarna de asperges in het hete water nog voor een minuut of tien te laten staan. Op die manier blijven de kopjes ook mooi heel en kook je de asperges niet stuk. Bewaar de aspergeschillen om een lekkere asperge bouillon van te maken!

Witte asperges met ham en ei

Witte asperges met ei en ham

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 20 minuten

Ingrediënten

 • 16 witte asperges
 • 4 eieren
 • 1 foelie
 • 120 gram boter
 • 4 takjes peterselie
 • 4 plakken ham

Instructies

 1. Breng een pan met 2 liter water aan de kook. Voeg aan het kookwater een snufje zout, een klontje boter en de foelie toe.
 2. Schil de asperges en snij de houtige kontjes eraf. Gooi de schillen niet weg. Hiermee kun je een lekkere aspergebouillon maken.
 3. Kook de asperges drie minuten in het water. Draai het vuur nu uit en laat de asperges nog 10 minuten in het hete water verder garen.
 4. Kook de eieren tot ze hard zijn, ongeveer 8-9 minuten. Pel ze en prak fijn met een vork of snij in kleine stukjes. Hak de peterselie en meng deze door je eiermengsel.
 5. Snij de plakken ham ook klein en mix dit met het eiermengsel.
 6. Smelt de boter in een pannetje maar laat het niet koken
 7. Haal de asperges uit het water; dep ze een beetje droog en leg ze op een mooie schaal.
 8. Leg je eiermengsel in de breedte over de asperges heen zodat het er meteen feestelijk uitziet en giet wat van de gesmolten boter erover heen. Garneer eventueel nog met wat verse peterselie en verse peper.

Nog meer lekkers