Gezond ijs gemaakt van cottage cheese boordevol proteïne

Gezond ijs, zo maak je het 

IJs is voor velen de ultieme guilty pleasure. Maar wat nou als ik je vertel dat je ijs ook kunt maken zonder schuldgevoel? Dit gezonde ijs is romig, zoet en verrassend fris, maar toch voedzaam en boordevol goede ingrediënten. Perfect als nagerecht op een warme zomerdag, maar net zo lekker als je gewoon zin hebt in iets zoets bij de koffie. En het mooiste? Je hebt maar een handvol ingrediënten nodig en je blender doet het meeste werk voor je. 

Waarom gezond ijs zo’n gamechanger is?  

Normaal ijs zit vaak bomvol suiker en room, maar dit recept bewijst dat het ook anders kan. De basis van dit gezonde ijs is namelijik cottage cheese. Ja, dat klinkt misschien een beetje gek. Toch is dit dé reden dat het ijs zo lekker romig en eiwitrijk wordt. Cottage cheese geeft je ijs niet alleen een fijne structuur, maar zorgt er ook voor dat je langer een verzadigd gevoel houdt. Win-win dus: genieten en iets goeds doen voor je lijf. 

Gezond ijs mil 1

Cottage cheese als ultieme ijsbasis  

Misschien denk je: cottage cheese in ijs? Maar geloof me, dit werkt fantastisch. Door het te blenden met een vleugje vanille en ahornsiroop verandert het in een zijdezachte massa die bijna doet denken aan roomijs. Het is een slimme manier om meer eiwitten binnen te krijgen, zonder liters slagroom of kilo’s suiker. Plus, cottage cheese heeft een neutrale smaak waardoor je eindeloos kunt variëren met toppings en swirl-ins. 

Gezond ijs met toppings

Wat dit gezonde ijs zo speciaal maakt, zijn de finishing touches. Je roert er een swirl van bosbessen fruitspread doorheen, waardoor je niet alleen een prachtige marmerstructuur krijgt, maar ook een frisse, fruitige smaak. En dan… het detail dat het verschil maakt: een drupje extra vierge olijfolie en een snuf grof zeezout on top. Dat klinkt misschien gek, maar door die combinatie is het ijs zo bizar lekker. Zoet, zout, romig en fris, alles in één hap. 

Met dit recept heb je altijd een gezond, zelfgemaakt toetje achter de hand. Het is voedzaam, makkelijk en zo lekker dat je je afvraagt waarom je ooit nog gewoon ijs zou kopen. Dus pak die blender erbij en verras jezelf met dit romige, frisse en superlekkere gezonde ijs. Wedden dat dit een favoriet wordt in jouw keuken? 

Gezond ijs mil 2
Totale tijd5 uur 5 minuten

Gezond ijs

Dit gezonde ijs is gemaakt van cottage cheese. Zo lekker!
Nog geen beoordelingen
Opslaan Printen

Benodigdheden

  • Blender

Ingrediënten

6 porties
  • 1 vanillestokje
  • 600 gr cottage cheese
  • 6 el ahornsiroop
  • 1/2 tl zout
  • 2 el bosbessen fruitspread
  • Extra vierge olijfolie
  • Grof zeezout

Bereidingswijze: 

  • Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Doe het vanillemerg met de cottage cheese, ahornsiroop en zout in de blender. Maal glad. 
  • Doe het mengsel in een bak. Verdeel er kleine schepjes jam over en roer half door. 
  • Dek af en laat 5 uur opstijven in de vriezer.  
  • Verdeel het ijs over 6 bakjes, besprenkel met de olijfolie en een klein snufje grof zeezout.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka

Bestellen

Shop the tools

Van elk recept een succes maken, doe je met deze spullen. Dit zijn mijn favorieten voor in de keuken.

Makkelijk met Miljuschka kookboek makkelijke recepten
Mijn kookboek

Makkelijk met Miljuschka

Vraag jij je ook wel eens af waar je de tijd vandaan moet halen om te koken? Nou ik wel! Ik ken de ratrace van het dagelijks leven, waardoor het avondeten er vaak even snel tussendoor piept.

In Makkelijk met Miljuschka ontdek je de magie van koken met minimale moeite en maximale smaak.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.