Vis recepten

Dit recept valt onder

Makkelijk vispakketje van de barbecue

Samenvatting

  • Voorbereiden 5 minuten
  • Bereiden 20 minuten
  • Thema Summer madness
  • Aantal personen 4

Ingredienten

4 kabeljauw filets van elk 100 gram

4 ansjovis filets uit blik, grof gesneden

12 kerstomaatjes, gehalveerd

2 teentjes knoflook, in plakjes

4 takjes dille

1 citroen

Olijfolie

Peper en zout

Sharing is caring!

Vispakketje van de barbecue

Het wordt deze week een stralende week dus wat kun je dan beter doen dan elke dag lekker buiten eten. Dat je op de barbecue echt niet alleen maar lappen vlees hoeft te leggen liet ik maandag ook al zien met deze heerlijke halloumi en groentespiesjes.

Deze vispakketjes zijn ook weer een super makkelijk en snel gerechtje van de barbecue. Ik gebruik hier kabeljauwfilets maar je kunt ook gerust een andere stevige witvis gebruiken.

Is het geen weer voor de barbecue? Dan kun je dit ook heel goed klaarmaken in de oven. Aan de bereiding verandert verder niks. Het enige dat je moet doen is de oven op 180˚C voorverwarmen en je hebt hetzelfde effect.

Serveer dit vispakketje vervolgens lekker met een groene salade of gepofte aardappel van de barbecue en je hebt een topgerecht.

Vispakketje

Vispakketje van de barbecue

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 4 kabeljauw filets van elk 100 gram
  • 4 ansjovis filets uit blik, grof gesneden
  • 12 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 4 takjes dille
  • 1 citroen
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies

    1. Neem vier stukjes aluminiumfolie en leg de kabeljauw filets erop. Besprenkel met de olie uit het blikje ansjovis en bestrooi met peper en zout, aan beide kanten.
    2. Leg op elke filet knoflookplakjes, gehalveerde tomaatjes, gehakte ansjovis en een takje dille.
    3. Vouw de pakketjes dicht en gaar ongeveer 20 minuten op een (gesloten) barbecue.
    4. Serveer warm met citroensap en verse peper.

Dit recept werd gemaakt voor Leidsenhage vernieuwt 

Nog meer lekkers