Salade met waterkers en geroosterde tomaten

Waterkers is het pittige nichtje van rucola

Waterkers is een beetje de underdog in sla-land, maar man, wat verdient deze groente meer shine. Het heeft pit, een lichte peperige smaak en een sappige crunch die je salade direct wat meer oomph geeft. Denk aan rucola, maar dan met net wat meer persoonlijkheid. En het mooiste? Waterkers zit bomvol vitamines en werkt ook nog een beetje ontgiftend. Dus je krijgt smaak en een gezonde boost. Win-win toch?

Geroosterde tomaten

Heb je minder tijd of geen zin om de tomaten te roosteren dan kun je dat natuurlijk overslaan en de tomaten rauw in de salade verwerken. Maar persoonlijk vind ik het echt een toevoeging door de tomaten even kort te grillen in de grillpan. Ze worden er zacht zoet en extra lekker van!

Tomaten zijn altijd lekker, maar als je ze roostert, gebeurt er iets magisch. Het sap wordt stroperig, de smaak wordt intenser, en ze krijgen zo’n zoetig, bijna jam-achtig randje waar je je vingers bij aflikt. In deze salade tillen ze alles omhoog: fris Ć©n hartig, lichtzoet en zongedroogd tegelijk. Doe jezelf een plezier en rooster er meteen een hele bakplaat vol, want deze wil je overal opgooien, van toast tot pasta.

Fris, fancy en supersimpel!

Deze salade is het bewijs dat eenvoud retelekker kan zijn. De combi van die pittige waterkers, zoete geroosterde tomaten en een simpele dressing maakt ā€˜m licht, maar toch rijk aan smaak. Perfect als lunch met een stuk knapperig brood, of als bijgerecht bij een zomerse BBQ. Het ziet er ook nog eens uit alsof je uren in de keuken hebt gestaan, terwijl je gewoon chill met een glas wijn zat te wachten tot de oven z’n werk deed. Zo doen we dat.

Salade met waterkers miljuschka
Totale tijd25 minutes

Frisse salade met waterkers en geroosterde tomaten

4.75 van 4 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediƫnten

4 portie(s)

Ingrediƫnten

  • 150 gram veldsla
  • 50 gram waterkers
  • 0,5 komkommer
  • 4 kleine tomaten
  • 100 gram feta
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 100 gram granaatappelpitjes
  • 1 tl mosterd
  • 1 el tomatenazijn
  • 50 ml olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Snijd de tomaten in kwarten en verhit een grillpan. Bestrijk de tomatenparten met olijfolie en bestrooi met zout. Grill aan de platte kanten tot ze iets zacht worden. Laat afkoelen.
  • Snijd de komkommer in de lengte in kwarten en vervolgens in stukjes.
  • Bak het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin en laat afkoelen.
  • Maak de vinaigrette door mosterd, azijn en olijfolie met een garde te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de veldsla, waterkers, komkommer en tomatenparten. Verkruimel de feta erdoor en hussel de vinaigrette er voorzichtig doorheen.
  • Garneer de salade met granaatappelpitjes en amandelschaafsel.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

ā€œIk zag wel dat je naar m’n cheesecakeā€

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.