Feestelijk hapje: slaschuitjes met krabsalade

Verse krabsalade 

Je kunt de krabsalade natuurlijk gewoon in de winkel kopen, maar wat is er nou lekkerder dan een verse zelfgemaakte salade? Kerst is de tijd om goed uit te pakken, dus haal alles in huis en ga samen met mij aan de slag! Voor dit recept voor slaschuitjes heb ik gekozen voor krabvlees. Dit haal je bij de lokale visboer of bij de groothandel. Ben je geen fan van krab? Dan kan je ook kiezen voor tonijn of garnalen. Eet je liever helemaal geen vis, dan kun je de salade ook maken met gepocheerde kip of kalkoen

Liever vega? Kies dan voor slaschuitjes met eiersalade!

Slaschuitje: een feestlijk kersthapje

Het slaschuitje moet een solide basis zijn voor de krabsalade. Het is daarom handig om kleine, maar toch stevige sla hiervoor in huis te halen. In dit gerecht kies ik voor kleine bindsla. Deze krop is klein en langwerpig en heeft vaak de naam little gem of baby romaine. Deze sla is precies groot genoeg als schuitje en heeft een ietwat zoete smaak. Het is te verkrijgen bij de groenteboer en bij de (grotere) supermarkt. 

Fan van little gem? Maak dan ook eens de salade van pittig gehakt in slablaadjes. Dit is een fantastisch gerecht dat veel in Laos en Thailand gegeten wordt. 

Slaschuitjes met krabsalade
Slaschuitjes met krabsalade
Totale tijd20 minuten

Slaschuitjes met krabsalade

3.96 van 22 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

8 personen
  • 2 eieren hardgekookt
  • 0,5 friszure appel
  • 400 gram gekookt krabvlees
  • 2 tl kappertjes
  • 4 radijsjes 2 in blokjes
  • 1 kropje little gem sla
  • 4 takjes dille

Dressing

  • 4 el mayonaise
  • 1 tl Worchestersaus
  • 1 citroen
  • 1 bosuitjes heel fijn gesneden

Bereidingswijze: 

  • Maak een dressing van mayonaise, worchestersaus en zest en sap van de citroen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de eieren, appel en het krabvlees in blokjes en meng met de kappertjes en bosuitjes door de dressing.
  • Haal de blaadjes little gem los en vul ze met de krabsalade. Garneer met dille.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.