Eenpansgerecht met rigatoni en chorizo en mozzarella
Rigatoni is de perfecte pastasoort voor dit pastagerecht. Het heeft van de buitenkant een ribbeltextuur waardoor de lekkere pastasaus met ‘Nduja er goed aan vast blijft kleven. Daarnaast is het een buisvormige pastasoort en kan de rigatoni dus heerlijk vollopen waardoor iedere hap weer bijzonder smaakvol is.
Een van de ingrediënten uit deze pasta die echt niet te missen is, is de chorizo. Deze van oorsprong Spaanse stevige worst is erg kruidig van smaak en rood van kleur en wordt traditioneel gemaakt van varkensvlees met allerlei kruiden en specerijen, zoals: paprikapoeder, knoflook, oregano en komijn. Het vlees is enorm veelzijdig omdat het zowel vers als gedroogd verkrijgbaar is. Vers is het enorm lekker in pasta’s, maar ook als topping op pizza’s of gegrilde groenten. Droog is het fantastisch op de borrelplank met wat kaas en olijven.
In deze pasta combineer ik de rigatoni en chorizo met mozzarella, basilicum, cherrytomaten, rode peper en ‘Nduja. Echt een combinatie die je uit wil proberen. Aftoppen doe ik natuurlijk met een lekker handje Parmezaanse kaas.
Ben je benieuwd naar andere gerechten met chorizo? Probeer dan ook eens mijn penne met broccoli en chorizo-notenkruim, kikkererwten taco’s met chorizo en kaas, pasta met aubergine en chorizokruim, zwarte bonensoep met chorizo of gevulde eieren met chorizo en chili.

Eenpanspasta met rigatoni, chorizo en mozzarella
Ingrediënten
- 400 gr rigatoni
- 800 ml water gekookt
- 200 gr cherrytomaten
- handje basilicum
- 1 rode peper
- 100 gr chorizo
- 1 bol mozzarella
- 1 tl tomatenpuree
- 2 tl 'nduja
- 25 gr Parmezaanse kaas
- Snuf zout
- Snuf peper
Bereidingswijze:
- Doe het gekookte water in een pan en voeg de rigatoni toe.
- Halveer de cherrytomaten en snijd vervolgens de rode peper. Verwijder als je niet van pittig eten houdt de zaadlijsten. Voeg vervolgens de gehalveerde tomaten, gesneden rode peper en een handje basilicum (enkel de blaadjes) toe aan de pan rigatoni.
- Snijd ten slotte de chorizo in blokjes en voeg de gesneden chorizo met de bol mozzarella toe aan de pan. Leg de deksel op de pan en kook voor ongeveer 15 minuten op laag vuur.
- Zodra de pasta al dente (beetgaar) is, voeg je de 'nduja en tomatenpuree toe aan het geheel. Dit meng je goed door elkaar, tot er een heerlijke pasta is ontstaan.
- De pasta top je af met wat Parmezaanse kaas, Buon appetito!

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.